Теми статей
Обрати теми

Новини&Програми

Редакція БК
Новини

img 1

 

Новини від «1С»: лютневий диск ІТС, нові релізи конфігурацій та звітності

9 лютого вийшов у світ лютневий диск ІТС. Наводимо перелік компонентів, включених до цього випуску:

«1С:Підприємство 8»:

1) «1С:Бухгалтерія 8 для України» ПРОФ, версія 1.1.9 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);

2) «1С:Бухгалтерія 8 для України» базова, версія 1.1.9 (оновлення);

3) «Торгівля для приватних підприємців України», версія 1.0.5 (оновлення);

4) «Зарплата і Управління Персоналом для України», версія 2.1.6 (оновлення);

5) «Управління торговельним підприємством для України», версія 1.0.10 (оновлення);

6) «Управління виробничим підприємством для України», версія 1.2.9 (оновлення);

7) «Конвертація даних», версія 2.0.26 (дистрибутив + оновлення);

8) «Підсистема аналізу даних», версія 1.0.4 (дистрибутив + оновлення).

Релізи конфігурацій для платформи «1С:Підприємство 7.7»:

1) «Бухгалтерський облік для України», реліз 7.70.271;

2) «Бухгалтерський облік для України» для базової версії, реліз 7.70.271;

3) «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України», редакція 2.0, реліз 7.70.220;

4) «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України» (базова), редакція 2.0, реліз 7.70.220;

5) «Зарплата + Кадри для України», реліз 7.70.021;

6) «Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України», реліз 7.70.025.

Форми звітності за IV квартал 2008 року для конфігурацій:

1) «Бухгалтерський облік для України» та «Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України» (випуск 1);

2) «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України», редакція 2;

3) «Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України» (випуск 1).

Крім того,

були випущені на початку лютого, але не встигли ввійти до лютневого випуску диска ІТС такі релізи:

— нова редакція 1.1 конфігурації «Управління торговельним підприємством для України» (для платформи 8);

— реліз 7.70.022 конфігурації «Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України» (для платформи 7.7).

Нарешті,

10 лютого фірма «1С:Україна» оголосила про випуск регламентованої звітності за I квартал 2009 року (випуск 1) для конфігурацій «Бухгалтерський облік для України», «Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України», Комплексна конфігурація для України. У поставці враховано зміни до форм звітності з ПДВ згідно з наказом ДПАУ від 21.01.2009 р. № 8, про які розповідається на с. 8 цього номера. Зареєстровані користувачі «1С» можуть своєчасно отримати цей випуск звітності у своїх 1С-франчайзи.

Джерело:

www.1c.ua

 

Нові навчальні курси від «1С»

«1С:Навчальний центр № 1» спільно з Навчальним центром ТОВ «1С-Теллур» запрошує на новий курс навчання «Ведення бухгалтерського та податкового обліку у прикладному рішенні «1С:Управління виробничим підприємством 8 для України» (редакція 1.2), що відбудеться в Харкові з 2 по 6 березня 2009 року. Курс орієнтовано на партнерів та користувачів прикладного рішення «1С:Управління виробничим підприємством 8 для України».

А з 10 по 13 березня у м. Києві відбудеться курс навчання «Конфігурація прикладного рішення «1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України». Мета курсу — дати слухачам знання у сфері функціонування підсистем прикладного рішення «1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України», методику та навички його адаптації; підготувати слухачів до іспиту «1С:Спеціаліст» з прикладного рішення «1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України».

Джерело:

www.1c.ua

 

Випущено оновлення програми OPZ до версії 1.21

За першу половину лютого двічі оновлено популярну безкоштовну програму для формування електронної податкової звітності у форматі XML. Остання версія — 1.21 від 12 лютого 2009 року. Скачати її можна на офіційному сайті ДПАУ (

www.sta.gov.ua) або на неофіційному сайті підтримки користувачів OPZ (www.opz.org.ua). Стисло перелічимо основні нововведення.

По-перше, у зв’язку з появою наказу «Про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість» від 21.01.2009 р. № 8 OPZ доповнено такими звітними формами:

1) J/F 0200107 — «Податкова декларація з податку на додану вартість»;

2) J0200507, F0200407 — «Додаток 1 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість»;

3) J0209001 — «Податкова декларація з податку на додану вартість» (скорочена)»;

4) J0209101 — «Додаток 1 до податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої) — «Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість»;

5) J0209201 — «Додаток 2 до податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої)» «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів»;

6) J0209301 — «Додаток 3 до податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої)» «Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів (послуг) до вартості всіх товарів (послуг)»;

7) J0297001 — «Уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (до декларації з податку на додану вартість (скороченої))»;

8) J0299001 — «Довідка довільної форми для спецрежимів»;

9) J1209001 — «Реєстр отриманих та виданих накладних для спеціальних режимів оподаткування».

По-друге, для фізичних осіб додано форму F0601302 — «Розрахунок збору за спеціальне використання лісових ресурсів та користування земельними ділянками лісового фонду».

По-третє, внесено багато змін до існуючих форм, шаблонів та схем даних. Не будемо їх зараз докладно описувати. Урешті-решт, усі користувачі OPZ і без того скачають оновлення хоча б заради нової звітності з ПДВ.

Джерело:

www.opz.org.ua

 

Нова версія антивірусу Avast! v.4.8.1335

Оновлено антивірусне програмне забезпечення Avast!, яке допоможе вам знайти віруси на жорсткому диску ПК, у його пам’яті, у завантажувальних секторах тощо. Підтримується пошук вірусів у листах, є блокиратор скриптів. Вірусна база постійно оновлюється і може бути скачана через Інтернет. Avast! має простий та зрозумілий інтерфейс із підтримкою скінів. Випускається у двох версіях — Home Edition (безкоштовна для приватного користування) та Professional Edition (платна для організацій).

Скопіювати безкоштовну версію Avast! v.4.8.1335 Home Edition можна за посиланням

http://download4.avast.com/iavs4pro/setupeng.exe . Розмір —
29,8 Мбайт.

Джерело:

ixbt.com

 

Безкоштовний переглядач графічних файлів — FastPictureViewer v.1.00 Build 72

Напевно, уже немає людей, які б не користувалися перевагами цифрової фотографії та не проглядали улюблені фото на моніторі комп’ютера. Тим корисніше буде дізнатися, що оновився FastPictureViewer, невеликий безкоштовний переглядач графічних файлів для операційних систем Windows XP/Vista, основними відмітними рисами якого є висока швидкодія і простота використання. Програма не має розширених можливостей, що пропонуються іншими прикладними програмами (типу редагування та конвертації файлів), але зі своєю основною функцією справляється чудово. Підтримується перегляд окремих файлів та цілих папок, є набір найпростіших опцій. Серед підтримуваних форматів варто особливо відзначити JPEG та Microsoft HD Photo (*.hdp, *.wdp). У новій версії лише виправляються помилки.

Завантажити FastPictureViewver v.1.00 Build 72 можна за посиланням

http://www.fastpictureviewer.com/bin/FastPictureViewer.msi . Розмір — 1,6 Мбайт.

Джерело:

ixbt.com

 

Незабаром Microsoft почне відмовлятися від Windows XP

Через десять тижнів корпорація Microsoft почне процедуру відправлення операційної системи Windows XP «на пенсію», перевівши її на обмежену підтримку. Windows XP, що є найуспішнішою операційною системою Microsoft, яку було вперше випущено 25 жовтня 2001 року, 14 квітня буде переведено з основної підтримки на розширену, що ознаменує поступову відмову від її використання.

Зазвичай Microsoft здійснює повну підтримку операційних систем протягом 5 років, після чого надає оновлення безпеки ще 5 років, що в сумі становить 10 років, протягом яких користувач може розраховувати на допомогу компанії. У випадку ж із Windows XP загальний час підтримки становитиме 13 років, причинами чого стали досить пізній вихід Windows Vista і відмова багатьох користувачів переходити на нову операційну систему. Крім того, стрімкий розвиток нового сегмента портативних комп’ютерів — нетбуків — дещо продовжив життя Windows XP, оскільки подібні пристрої, як правило, оснащуються компонентами з невисокою продуктивністю, що не здатні забезпечити нормальну роботу Vista.

Джерело:

itc.ua

 

ЄС хоче змусити Microsoft комплектувати Windows сторонніми браузерами

Європейська комісія з безпеки та зв’язку (Security and Exchange Commission) може зобов’язати Microsoft поставляти браузери сторонніх розробників з майбутніми версіями операційних систем Windows, з метою уникнути використання корпорацією монопольного становища.

У повідомленні комісії зазначається: незважаючи на те, що користувачі комп’ютерів і складальники систем мають можливість установити будь-який із доступних на ринку браузерів, усе-таки при установленні операційної системи Windows за умовчанням використовується Internet Explorer. Тому необхідно ще в процесі установлення дати можливість вибрати браузер, якому надається перевага. У такому разі до Microsoft може бути висунуто вимогу відключити деякі неуточнені фрагменти кодів Internet Explorer, якщо користувач вибирає конкурентне рішення.

У разі невиконання такого розпорядження комісії застосовуватимуться санкції, аж до заборони розповсюдження операційних систем Windows на території ЄС.

У Microsoft є два місяці на те, щоб відстояти свою точку зору, після чого буде винесено остаточне рішення з цього питання. Такий поворот подій може внести корективи до планів Microsoft випустити операційну систему Windows 7 до кінця поточного року.

Додамо, що одним з ініціаторів цього була компанія Opera — один з виробників альтернативних інтернет-браузерів, а тепер до антимонопольного об’єднання приєдналася і Mozilla. У своєму блозі голова Mozilla Мітчелл Бейкер (Mitchell Baker) зауважила, що інтеграція Internet Explorer в операційну систему позбавляє користувачів права вибору, негативно впливає на конкуренцію та розвиток програмного забезпечення.

Джерело:

itc.ua
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі