Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Інтернет-аудиторія України досягла 7 млн

Згідно з дослідженнями, проведеними компанією Gemius у листопаді 2008 року, кількість українських інтернет-користувачів уперше досягла 7 мільйонів осіб.

Поступальне зростання аудиторії позначилося й на соціально-демографічному профілі Уанету. Хоча доля користувачів за статтю, віком та іншими параметрами протягом осені фактично не змінилася, в абсолютних цифрах збільшилися всі групи.

Однак активність користувачів істотно зросла. Особливо це помітно у групі жінок віком 16 — 24 років. Хоча їх доля в мережі залишалася практично незмінною всю осінь (близько 18,5 %), доля переглядів сторінок збільшилася з 14 до 15,3 %, середня кількість переглядів — з 63 до 84, а час у мережі — з 1 години 35 хвилин до 2 годин 8 хвилин.

Схожий вибух активності спостерігається у чоловіків 25 — 34 років, однак лише в кількісному виразі. З вересня по листопад середня кількість переглядів сторінок збільшилася з 92 до 119, а середній час у мережі — з 2 годин 36 хвилин до 3 годин 23 хвилин.

Незважаючи на кризові умови, до Інтернету в Україні підключається все більше користувачів з різним рівнем доходу. За осінь найбільше зростання продемонструвала група із середнім доходом 4501 — 6500 грн. на місяць. І майже на 12800 українців збільшилася група з найвищим рівнем доходу — понад 6500 грн. на місяць.

Схожа ситуація і з рівнем доходів домогосподарств. Однак у цій категорії активніше зростає кількість користувачів із низьким доходом у сім’ї — до 2500 грн. на місяць.

Таким чином, темпи зростання інтернет-аудиторії України та активність середнього користувача стабільно збільшуються.

У вересні Gemius опублікував дані, згідно з якими кількість працюючих користувачів українського Інтернету за період травень — липень збільшилася з 66,7 до 69,2 %.

Gemius Group — одне з найбільших інтернет-дослідницьких агентств у Європі. Понад 8 років компанія надає дані ключовим гравцям європейських інтернет-ринків, включаючи весь регіон Центральної та Східної Європи, Австрію, Великобританію, Данію та Ізраїль. В Україні компанія Gemius Ukraine існує з 2005 року і проводить статистичні та маркетингові дослідження на замовлення та ініціативні проекти, такі як вивчення ринку електронної комерції, ставлення користувачів до різних форматів онлайн-реклами та вимір аудиторії Уанету.

Джерело:

e-commerce.com.ua

 

WebMoney Transfer підбиває підсумки 2008 року в Україні

Компанія WebMoney, що працює в Україні вже протягом 5 років, підбила підсумки своєї роботи за 2008 рік. За результатами 2008 року оборот електронних платежів в Україні через систему WebMoney Transfer досяг 663 млн грн., що практично утричі перевищує цей показник за 2007 рік (223 млн грн.). Близько 50 % обороту системи доводиться на р2р-платежі, решта — це платежі c2b на користь продавців товарів та послуг, а також платежі b2c (виплата гральних виграшів, партнерські програми тощо).

За різними оцінками, 85 — 90 % обороту електронних платіжних систем в Україні припадає на WebMoney Transfer. Це підтверджується активним зростанням кількості користувачів системи. Станом на 1 січня 2009 року в ній було зареєстровано 1 млн 370 тис. осіб. Кількість здійснених користувачами транзакцій на сьогодні перевищила 3,5 млн.

Джерело:

itc.ua

 

До календаря Google тепер можна приєднувати файли

Версія календаря Google із набору Google Apps продовжує дивувати новим функціоналом. Спочатку з’явилася можливість роботи програми в режимі офлайн (можливість працювати з ним, навіть якщо в поточний момент немає активного підключення до Інтернету). А тепер виявилося, що до подій календаря можна приєднувати файли. Адже іноді недостатньо стислого опису події в календарі, тож у цьому випадку проблему може бути вирішено завдяки прикріпленим фотографіям, презентаціям та іншим документам.

Джерело:

itc.ua

 

На новому сайті можна дізнатися маршрути транспорту міст України

В Уанеті з’явився сайт «Маршрутка» (

marshrutka.com.ua ), на якому надано маршрути міського транспорту України.

На marshrutka.com.ua користувачі можуть знайти дані щодо 37 міст України, які містять 2059 маршрутів транспорту. База міст на сервісі постійно збільшується, а також покращується актуальність маршрутів. Будь-хто з користувачів може поповнити базу сайта, додавши свій маршрут у географічних координатах, записаних за допомогою GPS-пристроїв або КПК із вбудованими приймачами GPS.

Також на «Маршрутці» наведено дані щодо служб таксі в таких містах, як Київ, Дніпропетровськ, Донецьк та Одеса.

Джерело:

ain.com.ua
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі