Теми статей
Обрати теми

Ярлик для швидкого запуску «1С:Бухгалтерії 7.7»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Ярлик для швидкого запуску «1С:Бухгалтерії 7.7»

 

Чи існує спосіб прискорити запуск «1С:Бухгалтерії 7.7 Проф», оминаючи вікна «Запуск 1С:Підприємства» (там, де вибираємо інформаційну базу) та «Авторизація доступу» (уведення пароля)? Я завжди працюю з тією самою інформаційною базою та не використовую пароль при вході, тому хотілося б уникнути непотрібних дій, що повторюються кожного разу при запуску програми.

Віктор К., м. Луганськ

 

Відповідає

Сергій КАМЕНСЬКИЙ, консультант «Б & К», м. Харків

 

Так, це можливо.

Перш за все нагадаємо, що назва інформаційної бази (ІБ) та ім’я користувача зберігаються в реєстрі Windows. Коли ви, наприклад, повторно виконуєте команду «

Программы → 1С: Предприятие 7.7 → 1С: Предприятие» в меню «Пуск», за умовчанням буде підставлено ті параметри, з якими ви входили до системи востаннє. Залишається тільки підтвердити їх клавішею «Enter».

Але ще більше прискорити і спростити запуск системи «1С:Підприємство» можна за допомогою ярлика. Він має вказувати на виконуваний файл

C:\Program Files\1Cv77\Bin\1cv7l.exe (це повний шлях до файлу при установленні системи за умовчанням, у вашому конкретному випадку він може бути іншим).

Як ви вже знаєте, при запуску потрібно повідомити системі:

— режим роботи;

— шлях до ІБ;

— ім’я та пароль користувача.

Усі ці відомості можна передати через ключі командного рядка:

enterprise, config, monitor чи debug: режим роботи системи («Предприятие», «Конфигуратор», «Монитор» чи «Отладчик» відповідно);

/dБАЗА: шлях до ІБ;

/nИМЯ: зареєстроване в «1С:Бухгалтерії» ім’я користувача (не плутати з ім’ям користувача у Windows!);

/pПАРОЛЬ: пароль користувача (цей ключ краще не використовувати, щоб ніхто не зміг скористатися вашим ярликом);

/m: ключ, який вказує на те, що систему потрібно запустити в монопольному режимі (для мережної версії).

Якщо встановити багатомовну підтримку системи «1С:Підприємство», будуть доступні ключі

/lukr та /leng, що дозволяють вибрати український чи англійський інтерфейс відповідно. Утім, українською мовою перекладено не всі компоненти типової конфігурації. Частина елементів інтерфейсу матиме українські найменування, частина — російські.

Відкривши через меню «

Пуск» Windows папку «1С: Предприятие 7.7», клацнемо правою кнопкою миші по ярлику «1С: Предприятие» та виберемо з меню, що з’явилося, пункт «Копировать». Потім клацнемо правою кнопкою миші по робочому столу Windows та виконаємо команду «Вставить». Саме «Вставить», а не «Вставить ярлык»! На робочому столі з’явиться копія ярлика для запуску системи. Щоб при користуванні ярликом комп’ютер не ставив зайвих запитань, відкоригуємо цей ярлик, додавши до командного рядка потрібні ключі. Клацнемо по ярлику правою кнопкою миші та виберемо в меню, що з’явилося, пункт «Свойства».

На закладці «

Ярлык» (див. рисунок на с. 17) доповнимо ключами поле «Объект» так, щоб вийшов такий рядок:

«C: \Program Files\1Cv77\BIN\1cv7l.exe» enterprise /dD: \My_apps\1Cv77\1SBUKRD /nАдминов

img 1

Ключі, які ми додали, виділено

напівжирним шрифтом. Для прикладу використано інформаційну базу «ТОВ «Добро», яка на комп’ютері автора знаходиться в каталозі D:\My_apps\1Cv77\1SBUKRD, — цей шлях у цьому випадку ми й зазначаємо після ключа /d без пробілу. Після ключа /n також без пробілу вказано ім’я користувача — Админов. Завдяки ключам система «знає», в якому режимі, яку інформаційну базу та який користувач відкриває. А оскільки пароль Адмінову в демо-версії програми не призначено, при старті не виводитиметься і вікно авторизації користувача. Використовуючи цей ярлик, ви відкриєте ІБ ТОВ «Добро» в режимі «1С: Предприятие» відразу, пропустивши всі описані вище діалоги.

Якщо будь-який ключ не буде введено чи буде введено з помилкою, нічого страшного не станеться. Просто відкриється вікно запуску системи чи вікно авторизації. У цих вікнах потрібно буде ввести інформацію, яку програма не змогла отримати з ключів командного рядка.

Ярлик можна перейменувати, наприклад, назвати його

ТОВ «Добро». Назва вводиться без лапок, оскільки ярлик — це файл, а лапки та деякі інші символи в іменах файлів недопустимі. З робочого столу ярлик можна перемістити/скопіювати до папки швидкого запуску (Quick Start) Windows чи в будь-яке інше зручне місце.

 

Вважаємо, що тепер, використовуючи описаний прийом, ви без особливих зусиль зможете створити ярлик до своєї інформаційної бази.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі