Теми статей
Обрати теми

Поліпшити свою англійську…

Редакція БК
Стаття

Поліпшити свою англійську…

 

img 1 

...і не лише англійську, причому без зайвих витрат, можна за допомогою спеціалізованих веб-сайтів. Перевага онлайн-вивчення мови перед звичними підручниками полягає в тому, що, крім звичайних текстових уроків, ви зможете прослухати курс в аудіоформаті, а також перевірити самого себе, пройшовши інтерактивні тести. В Інтернеті знайдуться уроки як для початківців (і навіть наймолодших), так і для тих, чий рівень вище за середній. Утім, ви самі в усьому переконаєтеся.

Огляд підготувала Тамара КРАВЧЕНКО, консультант «Б & К»

 

Уроки для початківців і не ЛИШЕ

Цей огляд ми почнемо із сайта «Английский язык.ру»(рис. 1), розташованого за адресою

www.english.language.ru . На сайті презентовано кілька розділів навчання, один з яких побудовано як підготовку до тесту TOEFL. Навчання відбувається у формі серії уроків, знання з кожного з яких закріплюються за допомогою інтерактивних тестів. Рівень вивчення тут відповідає елементарному знанню англійської мови.

img 2

Крім того, на цьому сайті доступні безліч інших тестів, включаючи імітацію іспитів TOEFL. Ще тут можна знайти підручник з англійського сленгу, кросворди, ігри та безліч корисних посилань.

Інтерактивні уроки на цьому сайті організовано у формі flash-роликів, тому скопіювати звідти текст на свій комп’ютер не вийде. Також слід зауважити, що англійську мову представлено тільки в її американському варіанті.

Для початківців також добре підійде сайт

ABC-Online (рис. 2), розташований за адресою www.abc-english-grammar.com. Навчання тут розбито на уроки, які можна закріпити, відповівши на запитання та виконавши вправи. Їх результати і правильні відповіді буде наведено тут же. На сайті можна знайти велику кількість літератури і завантажити матеріали на свій комп’ютер.

img 3

Ще один досить потужний ресурс для вивчення англійської мови —

Study.ru (рис. 3). Ви знайдете його за адресою www.study.ru. Тут презентовано онлайн-уроки для кількох рівнів знання (початкового, нижче середнього та середнього рівня). Крім того, тут же ви зможете оцінити свої поточні знання мови, адже на сайті запропоновано понад 50 усіляких тестів, результати яких разом з рекомендаціями ви побачите відразу ж після відповідей на всі запитання.

img 4

Крім вивчення мови в Інтернеті, ви можете використовувати спеціальні навчальні програми. Деякі з них зі стислим описом можна знайти на сайті

Lingva-City( www.lingva-city.com/software.html) або на сайті HomeEnglish(http://www.homeenglish.ru/Programms.htm). Програми можна скачати і встановити собі на комп’ютер.

 

АудІоуроки ефективнішІ

Безкоштовні аудіоуроки англійської та німецької пропонує сайт

www.audio-class.ru (рис. 4). Тут ви знайдете безліч уроків, розповідей, веселих історій та анекдотів англійською та німецькою мовами. Звукові доріжки можна зберегти собі на комп’ютер. Можна також замовити безкоштовне розсилання цих матеріалів на електронну пошту.

img 5

Свої аудіо- та відеоуроки англійської пропонує і сайт

BBC за адресою http://www.bbc.co.uk/ukrainian/learningenglish/ (рис. 5). На жаль, їх можна послухати і подивитися тільки на сторінках цього сайта, але не можна завантажити собі на комп’ютер.

img 6

 

АнглійськА для наймОЛОДШИХ

Дуже хороший інтернет-підручник з англійської мови для дітей можна знайти за адресою

www.bilingual.ru (рис. 6). Крім звичайних уроків, щедро супроводжених ілюстраціями, та методичних вказівок для батьків, на сайті можна знайти казки, загадки, комікси, розвиваючі ігри, а також мелодії, під які можна співати пісеньки з вашою дитиною. Рівень вивчення розраховано для дітей дошкільного віку та учнів початкових класів.

img 7

Ще один сайт для наймолодших —

www.starfall.com (рис. 7). Вивчення тут побудовано за принципом flash-гри. Наприклад, потрібно розфарбувати гарбуз або написати лист дідусю чи бабусі. Більшість результатів можна роздрукувати на принтері та подарувати дитині малюнок, який в неї добре вийшов. Слова та назви предметів супроводжуються звуком.

img 8

 

Не ЛИШЕ англійськА…

Послухати уроки німецької мови можна на російській версії сайта «Німецької хвилі» (

www.dw-world.de). Уроки запропоновано у форматі mp3, і їх можна скопіювати на комп’ютер чи mp3-плеєр, щоб вивчати мову по дорозі до школи, інституту чи на роботу.

Подивіться також на ресурс

www.language.ru (він є «батьківським» стосовно вже згаданого www.english.language.ru), де можна знайти матеріали з французької та італійської мов, а також безліч супутніх ресурсів.

Нарешті, величезна кількість літератури, уроків та книг — як платних, так і безплатних — з більш ніж 60 мов можна знайти на порталі

www.franklang.ru. (рис. 8). Крім найпоширеніших мов (англійська, німецька, французька), тут можна вивчити також чеченську, бурятську, суахілі, ідиш і навіть універсальну мову есперанто. Сайт пропонує власний метод читання іншомовних книг — з повним російським перекладом, куди можна підглядати у важких місцях, або з перекладом лише найскладніших слів та висловів. На сайті кожен зможе підібрати собі як мову, так і потрібний рівень вивчення. Також на сторінці презентовано значну за обсягом колекцію посилань на інші сайти, що зможуть допомогти у вивченні мови. На жаль, на сайті відсутні інтерактивні елементи, і всі уроки доступні тільки як архівовані книги.

img 9

 

На цьому завершуємо огляд. Упевнені: якщо вивчення іноземної мови є для вас чи ваших близьких актуальним завданням, на перелічених сайтах ви обов’язково знайдете те, що потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі