Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

У травні єдиним інформаційним ресурсом-«мільйонником» Уанету стала ЛІГА.net

За результатами травневих досліджень GemiusAudience* (audience.com.ua), діловий ресурс ЛІГА.net (

www.liga.net) став єдиним інформаційно-новинним проектом із власним контентом (серед учасників дослідження), який подолав позначку місячної відвідуваності в 1 мільйон унікальних користувачів разом з масовими сервісами, порталами та новинними агрегаторами. Динаміка зростання аудиторії ЛІГА.net за період квітень — травень склала 16 %.

* Одне з найбільших агентств з дослідження Інтернету в Європі.

На сьогодні охоплення найбільших новинних та інформаційних ресурсів переважно становить 7 — 14 % чи близько 500 — 800 тис. користувачів і перевищує мільйонну позначку в окремих випадках значних інформаційних сплесків. ЛІГА.net уперше стала «мільйонником» у грудні 2008 року і протягом попередніх шести місяців стабільно утримує свою позицію. Основним завданням ІА ЛІГАБізнесІнформ є забезпечення представників українських бізнес-кіл своєчасною та об’єктивною економічною і суспільно-політичною інформацією.

Джерело: smi.liga.net

 

Microsoft запустила пошуковий сервіс Bing

Запрацювала нова пошукова система від корпорації Microsoft, що називається Bing і знаходиться за адресою:

www.bing.com. У самому Microsoft сервіс називають Decision Engine, позиціонуючи його не як пошукову систему, а як помічника для прийняття рішень. Після введення у Bing запиту сервіс видає високорелевантну відповідь, використовуючи величезну базу даних, якою, по суті, і є Інтернет. Наприклад, користувач може шукати інформацію про якийсь готель, де можна провести літню відпустку. У звичайній пошуковій системі він отримає посилання на сайти з його згадкою, а Bing обіцяє нам знайти повні дані про цей готель, включаючи огляди, відгуки та вартість, при цьому відображаючи все це у зручній формі.

Таким чином, Microsoft зі своїм проектом дотримується нової концепції, яка полягає в тому, щоб уникнути пошуку в Інтернеті та використовувати його насамперед як інструмент, що може допомогти відшукати не стільки онлайн-контент, скільки те, що знаходиться в офлайні. Це дійсно цікавий підхід, адже здебільшого через Інтернет ми намагаємося знайти цілком реальні, а не віртуальні речі.

Джерело: itc.ua

 

«Яндекс.Словари» заговорили за допомогою ABBYY Lingvo

Компанія «Яндекс» повідомила, що додала до сервісу «Яндекс.Словари» функцію аудіовідтворення слів через словник ABBYY Lingvo. Зокрема, тепер доступний аудіотекст французькою, іспанською, англійською, німецькою та українською мовами.

Як повідомляє сайт Proit.com.ua, у словниках з’явилися відразу два аудіотексти, що дозволять користувачам сервісу перевірити те, наскільки грамотно вони розуміють на слух слова.

«Електронні словники набагато зручніші за свої паперові аналоги, причому словники з озвученням дають можливість користувачам більше не замислюватися про багато які питання, на кшталт того, як читається те чи інше слово. Вивчати слова значно легше, коли ви не тільки їх бачите, а й чуєте», — зауважив менеджер проекту Георгій Лебедєв.

Варто нагадати, що у вересні 2006 року «Яндекс» презентував програму зі створення цифрової бібліотеки довідкової літератури, яка передбачає купівлю компанією прав на оцифрування та публікацію в Інтернеті перекладних і тлумачних словників, а також різних енциклопедій.

Джерело: itua.info

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі