Теми статей
Обрати теми

Новини&Програми

Редакція БК
Новини

img 1

 

Пакет оновлення «Бест-Звіт Плюс» 8.65.005

У першій половині травня на сайті «Бест-Звіт» було розміщено для скачування пакет оновлення «Бест-Звіт Плюс» 8.65.005.

До цього пакета ввійшли:

— оновлений довідник пільг для форми № 1-ПП;

— оновлений довідник ставок податку з власників транспортних засобів;

— оновлений довідник органів Пенсійного фонду.

Крім того, у всіх формах податкових розрахунків збору за спеціальне використання водних ресурсів розмірність показників приведена у відповідність до формату xml ДПАУ.

Скопіювати новий пакет оновлення (розмір — 3,17 Мбайт) можна за відповідним посиланням на сторінці www.bestzvit.com.ua/updates/zvitplus.php .

Джерело: bestzvit.com.ua

 

Випущено оновлення програми OPZ до версії 1.23

У версії 1.23 від 7 травня враховано зміни у звітності з ПДВ, унесені наказом ДПАУ від 28.04.2009 р. № 221 (докладніше про це див. коментар «Чергові зміни у звітності з ПДВ» на с. 2 цього номера).

Зокрема, серед форм звітності з’явилися спецдекларація з ПДВ для переробного підприємства і додатки до неї (коди форм J0200807, J0201107, J0285102, J0287002), також унесено «косметичні» зміни до форми повної декларації з ПДВ (код форми F/J0200108).

Крім того, оновлення містить приклади формування електронних документів (у файлах Excel):

1. Додаток 1 до спецдекларації з ПДВ переробного підприємства «Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (переробного підприємства)» — файл

НДС(переробн)_Дод1_Розрах_кориг_сумм_НДС_ДПАУ_28-04-2009_N221(7).xls.

2. Додаток 2 до спецдекларації з ПДВ переробного підприємства «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» — файл

НДС(переробн)_Дод2_ Розш-Ка_под-их_зоб_и_ кр-ту_ДПАУ_28-04-2009_N221(2).xls.

Зауважимо, що розробник настійно рекомендує встановлювати оновлення до версії 1.23 на версію програми 1.22. Якщо ж його буде встановлено на старішу версію програми, довідники документів для кожного платника не формуватимуться автоматично і це доведеться робити в ручному режимі для кожного платника окремо.

Скачати нове оновлення можна на офіційному сайті ДПАУ (

www.sta.gov.ua) чи неофіційному сайті підтримки програми OPZ (www.opz.org.ua).

Джерело: www.opz.org.ua

 

Травневий диск «1С:ІТС»

12 травня вийшов у світ новий випуск диска «1С:ІТС Україна», до якого включено такі релізи та форми звітності.

Релізи конфігурацій для платформи «1С:Підприємство 8»:

— «Торгівля для приватних підприємців України», версія 1.0.7 (оновлення);

— «Конвертація даних», версія 2.0.27 (дистрибутив + оновлення);

— «Підсистема аналізу даних», версія 1.0.4 (дистрибутив + оновлення).

Форми звітності за I квартал 2009 року (випуск 3) для конфігурацій на платформі «1С:Підприємство 7.7»:

— «Бухгалтерський облік для України» та «Виробництво + послуги + бухгалтерія для України»;

— «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України», редакція 2;

— «Бухгалтерія + торгівля + склад + зарплата + кадри для України».

Крім того, для бюджетних організацій створено новий реліз 7.70.222 конфігурації «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України».

І, як завжди, на диску містяться методична підтримка користувачів усіх версій «1С», консультації для бухгалтерів і довідник господарських операцій.

Джерело: www.1c.ua

 

Microsoft відмовиться від Windows Vista у 2011 році

З 5 травня стала доступною широкому колу користувачів у статусі реліз-кандидата нова операційна система Windows 7. Ще на стадії бета-тестування вона отримала позитивні відгуки, і вже сьогодні багато хто з користувачів готові використовувати її на постійній основі.

При цьому виникає запитання, чи не прискорить Microsoft виведення з ринку менш вдалої операційної системи Windows Vista?

Як стало відомо, програмний гігант планує здійснювати подальшу підтримку попередніх версій ОС відповідно до прийнятих раніше планів. Так, продажі Windows Vista триватимуть протягом чотирьох років з моменту випуску ОС, тобто до січня 2011 року.

Також сайт PCWorld, посилаючись на слова представника Microsoft, повідомляє, що підтримка призначених для користувача версій Windows Vista (Starter, Home Basic і Home Premium) припиниться через три роки, орієнтовно у квітні 2012 року. Користувачі версій Business та Enterprise (і, найімовірніше, Ultimate) зможуть отримувати оновлення безпеки до квітня 2017 року.

Джерело: itc.ua

 

Засіб видалення шкідливих програм із Microsoft Windows v.2.10

Корпорація Microsoft випустила засіб для видалення шкідливих програм під операційними системами Windows. Цей засіб допоможе видалити найпоширеніші шкідливі програми із заражених систем. Оскільки комп’ютери, будучи зараженими, на перший погляд можуть працювати нормально, корпорація Microsoft рекомендує запустити цей засіб, навіть якщо вам здається, що з комп’ютером усе гаразд. На додачу до цього засобу для захисту комп’ютера від інших шкідливих програм слід використовувати свіжу версію антивірусної програми.

Нова версія засобу виходить кожного другого вівторка місяця. Нові версії будуть доступні на веб-вузлі центру завантаження Microsoft, а також на веб-вузлі Windows Update і через засіб автоматичного оновлення Windows. До того ж доступна мережна версія засобу.

Джерело: ixbt.com

 

Microsoft закрила уразливі місця в безпеці PowerPoint

Корпорація Microsoft повідомила, що у програмі для організації презентацій PowerPoint виявлено критичне уразливе місце, що дозволяє зловмисникам атакувати комп’ютери під управлінням операційної системи Windows (а також Mac, але в наших умовах це менш актуально).

Шляхом розповсюдження зараженого файлу презентації зловмисник спонукає користувача відкрити його. Після цього зловмисник отримує віддалений доступ до зараженого комп’ютера і може виконувати на ньому будь-які дії в межах прав облікового запису користувача.

Корпорація Microsoft уже випустила патч, що усуває уразливе місце в PowerPoint для ОС Windows, який можна завантажити через службу Windows Update.

Джерело: itc.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі