Теми статей
Обрати теми

Новини&Події

Редакція БК
Новини

img 1

 

За нечесний бізнес Intel доведеться заплатити півтора мільярда доларів

Корпорації Intel доведеться заплатити рекордно великий штраф у розмірі 1,06 млрд євро (приблизно 1,45 млрд доларів) за порушення європейського антимонопольного законодавства, повідомляє джерело. Таке рішення прийняла Єврокомісія.

Припущення про те, що за нечесну гру відомому виробнику мікросхем доведеться сплатити найбільший в історії Євросоюзу штраф, прозвучало на початку місяця.

Сьогодні розгляд справи завершено і виконавчі органи Європейського союзу дійшли висновку, що Intel діяла незаконно щодо свого конкурента, AMD, сплачуючи виробникам комп’ютерів за відмову від використання продукції AMD.

Компанію Intel викрили в наданні надмірних «знижок» за використання виключно її продукції. Крім цього, Intel здійснювала прямі виплати великій роздрібній мережі MediaMarket за торгівлю виключно комп’ютерами на процесорах Intel.

Як з’ясувалося в результаті розслідування, Intel також платила виробникам комп’ютерів за затримки з випуском та відмову від випуску моделей з компонентами виробництва AMD, що ще більш звужувало вибір споживачів. Серед компаній, підкуплених Intel, названо Acer, Dell, HP, Lenovo та NEC.

Комісія приписала Intel негайно припинити цю практику і має намір «активно відстежувати» виконання рішення. З реакцією на рішення Європейського Союзу Intel не забарилася: за словами Пола Отелліні (Paul Otellini), опублікованими на TechCrunch, компанія вважає такий вердикт неправильним, ігнорує реальність високої конкуренції на ринку мікропроцесорів. Тому Intel планує подати апеляцію. «Ми не вважаємо, що своєю діяльністю порушили європейські закони. Природним результатом конкурентного середовища лише з двома великими постачальниками є те, що одна компанія виграє у продажах, а друга — ні» — заявив Отелліні.

Джерело: ixbt.com
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі