Теми статей
Обрати теми

Інформація «під замком»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Інформація «під замком»

 

Добридень! Чи існує у програмі можливість заборонити користувачам змінювати введені документи після закриття податкового періоду?

Ю. Власенко, м. Харків

Відповідає

Ганна САРАЄВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Так, така можливість є. Після закриття податкового періоду і здавання звітів є сенс поставити заборону на зміну введених документів, оскільки можливі випадкові та ненавмисні внесення змін до вже проведених документів.

Це «

Дата запрета изменения данных» меню «Сервис Управление пользователями и доступом». У діалоговому вікні, що відкрилося, ви можете ввести дату (див. рисунок) раніше за яку не можна вводити, редагувати і видаляти документи в базі, а також задати один зі способів накладення дати заборони зміни даних:

— «

Общая дата» — уводиться загальна дата заборони зміни даних;

— «

По организациям» — можливість вибору найменування організації та дати заборони;

— «

По организациям и пользователям» — дозволяє встановити різні значення дат заборони для організацій у розрізі користувачів та груп користувачів. Якщо користувач входить до кількох груп користувачів, як обмежуюча дата береться мінімальна з дат, установлених для цих груп.

img 1

Важливо!

Користувач з роллю «Бухгалтер» не може змінювати дату заборони зміни даних. Обмеження за датою заборони не поширюється на користувачів, яким доступна роль «ыПолные права». Після того як дату заборони було зазначено користувачу, при введенні нового чи редагуванні вже наявного документа датою закритого періоду, програма видасть повідомлення: «

Редактирование данных этого периода запрещено. Изменения не могут быть записаны...». Знову-таки ця заборона поширюється на всіх користувачів, крім тих, яким надано повні права.

 

Таким чином, використання можливостей дати заборони допоможе вберегти дані в інформаційній базі від випадкових змін. Успіху вам у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі