Теми статей
Обрати теми

Відповідаємо на запитання щодо електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік»

Редакція БК
Стаття

Відповідаємо на запитання щодо електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік»

 

img 1

Зізнаюся, мені дуже приємно констатувати великий інтерес з боку читачів «Б & К» до електронної версії газети «Податки та бухгалтерський облік» (або, як ми її називаємо, «ЭлНиБУ»). Частково через перетинання читацької аудиторії, а частково завдяки спілкуванню передплатників різних видань видавництва «Фактор», багато читачів «Б & К» устигли встановити на свої комп’ютери повнофункціональну версію «ЭлНиБУ» з дисків, розісланих передплатникам газети «Податки та бухгалтерський облік». Природно, у деяких нових користувачів виникли запитання, що стосуються реєстрації та оновлення «ЭлНиБУ». А оскільки я теж брав участь у створенні електронної версії, то постараюся зараз відповісти на ваші запитання.

Юрій ЦИГАНОК, головний редактор видання «Бухгалтер & Комп’ютер»

 

ДЕ ОБІЦЯНА ПІДШИВКА ЗА 2007 РІК?

Я одержала диск. Установила його. Отримала оновлення. Однак у моїй версії немає архіву за 2007 рік. А на диску написано — 2007 — 2008 роки та поточні оновлення за 2009 рік.

Усе правильно, на отриманому вами диску є архів газети «Податки та бухгалтерський облік» за 2007 рік. Щоб отримати доступ до нього, вам потрібно зареєструватися в базі даних служби техпідтримки «ЭлНиБУ».

Для цього потрібно викликати в меню «

Обновления» команду «Ключ доступа», а у вікні, що відкрилося, клацнути по кнопці «Регистрация» (рис. 1). Якщо у вас настроєна поштова програма, то вона відкриється із заготовленим шаблоном реєстраційного запиту, до якого потрібно ввести необхідні відомості та натиснути на кнопку «Отправить» (якщо поштова програма не відкривається, читайте відповідь на наступне запитання).

img 2

Важливо!

Обов’язково додайте до реєстраційних даних свій код ЄДРПОУ (або ІПН, якщо ви приватний підприємець) — це потрібно, щоб згодом можна було швидше відстежити оплату, якщо ви приймете рішення оформити передплату на електронну версію газети «Податки та бухгалтерський облік» починаючи з другого півріччя. А доти, як і було обіцяно, можна оновлювати програму безоплатно.

Протягом 1 — 3 днів у відповідь листом ви отримаєте так званий закритий ключ, який необхідно буде ввести до поля «Закрытый ключ» вікна «Ключ доступа» (рис. 1) та зберегти його (натиснути на кнопку «Сохранить»). Після цього вам буде доступний архів газети «Податки та бухгалтерський облік» за 2007 рік.

 

НЕ МОЖУ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Спробували зареєструватися, але в поштовій програмі не з’являється жодних заготовлених бланків для заповнення, як написано в інструкції. Що робити?

Мабуть, до цього моменту ви успішно встановили програму та запустили її. Потім ви натиснули в меню «

Обновления» «Ключ доступа», і у вікні, що відкрилося, клацнули по кнопці «Регистрация» (див. рис. 1).

Причина, очевидно, полягає в тому, що у вас не встановлена або не настроєна поштова програма, така як MS Outlook Express, Mozilla Thunderbird чи інша. Мабуть, для відправлення та отримання пошти ви зазвичай користуєтеся одним з безплатних поштових веб-сервісів, таких як

ukr.net, mail.ru, gmail.com тощо.

У такому разі вам потрібно самостійно створити лист із запитом на реєстрацію та надіслати його за адресою

factorinfo@factor.ua (на рис. 2 наведено приклад такого запиту, створеного в популярній поштовій службі GMail).

img 3

Ваш лист повинен містити таку інформацію:

1. Назву підприємства.

2.

Код ЄДРПОУ (або ІПН у разі СПД-ФО).

3.

Адресу E-Mail.

4. Контактну особу (П. І. Б., посада).

5. Адресу фактичну.

6. Телефон із кодом міста

.

7. Відкритий ключ (послідовність цифр, яку слід скопіювати з однойменного поля у вікні «

Ключ доступа» програми).

Важливо!

Напівжирним шрифтом виділено обов’язкову інформацію.

Протягом 1 — 3 днів у відповідь листом ви отримаєте так званий закритий ключ, який необхідно буде ввести в поле «

Закрытый ключ» вікна «Ключ доступа» та зберегти його (натиснути на кнопку «Сохранить»).

Якщо протягом зазначеного періоду на вашу адресу не надійде лист із закритим ключем, зв’яжіться, будь ласка, зі службою техпідтримки за телефоном (057) 719-54-75.

 

НЕ МОЖУ ОНОВИТИСЯ

У програмі «ЭлНиБУ» вказали вид завантаження оновлень — «Интернет». При першій же спробі оновлення програма видала повідомлення «Не могу создать папку — C:\Program Files\MPE\Subscribe\!». Що робити в такому разі?

Дійсно, у деяких користувачів, коли вони намагаються оновитися вперше, може виникнути така ситуація — програма не може створити у своєму каталозі спеціальну папку для тимчасового зберігання файлів, що завантажуються з Інтернету (рис. 3).

img 4

Вийти з цієї ситуації дуже просто — досить

самостійно створити ту саму папку, яку не може створити програма (про що, власне, вона вам і сигналізує). Створити її потрібно по сусідству з каталогом, до якого встановлено програму. За умовчанням програма встановлюється до каталогу «C:\Program Files\MPE\ElNiBU\» (вказується при встановленні програми). Так-от поряд із каталогом «ElNiBU», усередині «C:\Program Files\MPE\», і потрібно створити папку «Subscribe» (рис. 4).

img 5

Або інший приклад: програму було встановлено до каталогу «

D:\MPE\ElNiBU». У такому разі папку «Subscribe» слід створити всередині каталогу «D:\MPE\».

Після того як необхідну папку буде створено, оновлення не повинне викликати у вас труднощів.

 

ЯК ОТРИМУВАТИ ОНОВЛЕННЯ ЗА E-MAIL?

При спробі оновити програму нічого не відбувається. На нашому підприємстві велика комп’ютерна мережа з централізованим підключенням до Інтернет і програміст говорить, що оновлення програми неможливе через настройки «проксі». Що робити в такому разі?

Описана у запитанні ситуація дійсно може мати місце через специфічні настройки корпоративної мережі на тому чи іншому підприємстві.

Для уникнення цього у програмі передбачено альтернативний спосіб оновлення — електронною поштою.

Щоб скористатися ним, слід відправити за адресою

factorinfo@factor.ua лист з проханням надсилати оновлення на зазначену вами адресу.

Важливо!

У листі обов’язково вкажіть ваш відкритий ключ. Це потрібно, щоб однозначно ідентифікувати вас у нашій базі даних, та виключити випадкову зміну способу розсилання оновлень користувачам, які цього не потребують.

Якщо до моменту відправлення цього листа ви вже пропустили декілька оновлень, укажіть у листі, починаючи з якого номера вам потрібно вислати оновлення — служба технічної підтримки додасть їх до відповіді.

Тим часом вам потрібно виконати невелику підготовчу роботу — указати програмі на те, що в подальшому ви збираєтеся оновлювати її з файлів, отриманих електронною поштою (або скачаних із сайта «

ЭлНиБУ», про що зазначатиметься далі). Для цього натисніть у меню «Обновления» команду «Параметры загрузки обновлений», і у вікні, що відкрилося, у рядку «Вид загрузки» виберіть із випадного списку вид завантаження «Из файла». Тепер у наступному рядку «Каталог для загрузки обновлений» укажіть існуючу папку на вашому комп’ютері або в мережному оточенні, куди «складатимете» отримані електронною поштою оновлення. На рис. 5 як приклад зазначено папку «C:\Program Files\MPE\Subscribe\». Полегшити введення місця розташування цієї папки допоможе кнопка [...] у кінці рядка: натиснувши її, ви викличете маленьке віконце навігатора за папками. Указавши папку, натисніть кнопку «Сохранить».

img 6

Одержавши електронний лист з файлами оновлень (вони мають розширення «

.mxz»), скопіюйте їх із вікна електронної пошти до зазначеного вище каталогу для завантаження оновлень, після чого запустіть програму «ЭлНиБУ» на оновлення.

До речі, разом з отриманням файлів оновлень електронною поштою можна завантажувати їх із сайта «

ЭлНиБУ» за адресою http://www.nibu.factor.ua/elnibu/ .

 

Отже, ми відповіли на найпоширеніші запитання користувачів програми «ЭлНиБУ», що стосуються реєстрації та оновлення. А якщо у вас виникнуть запитання, надсилайте їх на форум

http://www.nibu.factor.ua/forum/ до розділу «Електронна версія газети «Податки та бухгалтерський облік» або на форум «Б & К» http://www.bk.factor.ua/forum/ до розділу «Інші програми».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі