Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Пошук відомостей у Держреєстрі юридичних та фізичних осіб

На сайті державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» (

www.irc.gov.ua) можна знайти і переглянути реєстраційні дані юридичних та фізичних осіб.

Пошук у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб — підприємців дає змогу перевірити наявність суб’єкта господарювання в ЄДР та отримати базову інформацію про нього. Пошук юридичних осіб може виконуватися за кодом ЄДРПОУ або за найменуванням, пошук фізичних осіб — підприємців виконується за ІПН або за П. І. Б. підприємця. Детальнішу інформацію щодо суб’єктів господарювання може бути отримано у формі витягу чи довідки з ЄДР, за одержанням яких необхідно звертатися до державного реєстратора.

Джерело: www.opz.org.ua.

 

ДПАУ змінює порядок відправлення звітності

У ДПА України знову хочуть змінити порядок відправлення звітів. У поточному місяці ДПАУ планує здійснити перехід до приймання податкової звітності в електронному вигляді від платників податків засобами телекомунікаційного зв’язку через Оператора електронної звітності за єдиною електронною адресою —

zvit@e-zvit.com.ua . Послуги Оператора з передачі податкової електронної звітності від платника податків до ДПАУ та квитанцій від ДПАУ до платника податків, за запевненнями податкової адміністрації, здійснюватимуться безкоштовно . А от за всі інші послуги Оператора доведеться заплатити.

Протягом строку переходу подання звітності в електронному вигляді платниками податків здійснюватиметься одночасно і через центральний поштовий сервер ДПАУ — zvit@sta.gov.ua .

Крім того, ДПАУ звертає увагу платників податків на повну добровільність подання податкової звітності в електронному вигляді, у тому числі й через операторів електронної звітності.

Додаткову інформацію щодо настроювання програмних засобів для подання звітності в електронному вигляді через Оператора електронної звітності можна отримати на сайті

www.eis.net.ua.

Джерело: www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі