Теми статей
Обрати теми

«Уведення на підставі» не працює для податкової накладної

Редакція БК
Відповідь на запитання

«Уведення на підставі» не працює для податкової накладної

 

Намагаюся ввести на підставі документа «Реализация товаров и услуг» документ «Налоговая накладная», але нічого не виходить. Підкажіть чому?

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Механізм «уведення на підставі» в «1С» зазвичай значно полегшує роботу, звільняючи від повторного введення даних, які вже зберігаються в інформаційній базі. Однозначно визначити, чому так у вас відбувається, не можна, у цій ситуації може бути кілька причин, через які не працює механізм «уведення на підставі».

Перша причина

— документ «Реализация товаров и услуг» уведено пізніше за дату актуальності обліку. Щоб побачити дату актуальності, зайдіть до меню «Сервис → Управление датой актуальности учета».

Другою причиною

може бути те, що в документі «Реализация товаров и услуг» уведено посилання на документ «Договор», в якому не визначено схему податкового обліку. Щоб переконатися в тому, що це так, у документі «Реализация товаров и услуг» клацаємо по вибору договору та відкриваємо договір зі списку. Далі переходимо на закладку «Налоговый учет» і дивимося на рядок «Схема налогового учета». Якщо він порожній, отже, ми знайшли помилку. А якщо позицію в цій графі вибрано, що тоді? Наприклад, стоїть значення «По первому событию». Тоді причина криється в довіднику «Схемы налогового учета по договорам». У реквізиті «Схема налогового учета» клацаємо по кнопці з трьома крапками, у результаті відкриється вікно довідника «Схемы налогового учета по договорам». У вікні виділяємо схему «По первому событию» та натискуємо на кнопку «F9». Як видно на рисунку, у вікні, що відкрилося, не встановлено момент визначення бази з ПДВ. Усе, що нам потрібно зробити, це встановити його у значення «По первому событию», зберегти зміни та перепровести документ.

img 1

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів за адресою

bk@id.factor.ua.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі