Теми статей
Обрати теми

Мережа для прекрасної половини

Редакція БК
Стаття

Мережа для прекрасної половини

 

img 1

Ще кілька років тому Інтернет сприймався як місце спілкування та проживання різних техно-фриків, переважно чоловіків, які шукають тут різні програми, спілкуються на технологічних форумах, у кращому разі — читають новини. З часом у Мережі стали з’являтися сайти, які все більш цікаві звичайним людям, тобто тим, чия робота не пов’язана з інформаційними технологіями. Так в Інтернеті стали з’являтися перші жіночі сайти. Саме їм присвячено сьогоднішній огляд інтернет-ресурсів.

Надія БАЛОВСЯК, доцент кафедри інформаційних систем та мереж Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Internetessa.com

 

Інтернет первісно був чоловічою іграшкою. Але з часом середовище під назвою Інтернет, що сприймалося як виключно чоловіче місце мешкання, стало освоюватися жінками. Усе більше панянок заходили до Мережі та ставали її активними користувачами.

Незважаючи на те що жіноча емансипація зробила крок далеко вперед і серед жінок з’являються все більше тих, хто займається такими чоловічими справами, як програмування, веб-дизайн, верстка тощо, жінка завжди залишається жінкою і теми про догляд за шкірою, смачний обід коханому чоловіку тощо для неї будуть актуальними завжди. Тому спеціалізовані дамські сайти, почавши з’являтися практично відразу із зародженням Мережі, не втратили своєї популярності і дотепер, навіть навпаки стали ще популярнішими, набули сучасних контурів та характеристик веб 2.0-проектів.

 

Сайти паперових видань

Більшість паперових жіночих журналів, доступних на українському ринку, представлені і в Мережі. Ці онлайнові проекти є, переважно, онлайновими аналогами паперових версій журналів — на таких сайтах розміщуються всі або частина публікацій журналів, у деяких випадках з’являються додаткові функції на кшталт форуму. Більш різноманітні можливості, засновані на user-generated content, наприклад, коментування, оцінка статей, власні блоги чи фотоальбоми на сайтах жіночих журналів недоступні. Винятком є сайт журналу «Космополітен», де передбачено цілу низку можливостей, пов’язаних з настроюванням та персоналізацією контента для користувача.

 

«СЧАСТЛИВАЯ»

Яскравою подією цієї весни стала поява в Мережі журналу «Счастливая» (рис. 1 на с. 36) (http://happy-journal.com). Сайт є інтернет-візиткою журналу «Счастливая», його віртуальним доповненням та продовженням.

img 2

Для проекту, що недавно відкрився, сайт має досить активний форум з бурхливими дискусіями. Відмітною рисою сайта є його наповнення, повірте, там дійсно є що почитати, особливо вразила рубрика «Проба пера», де кожний письменник-початківець може опублікувати своє оповідання.

Найактивніші відвідувачки сайта можуть вступити до Жіночого клубу. Для членів Жіночого клубу надається можливість отримувати персональні консультації фахівців — психолога, юриста, косметолога, педіатра тощо.

 

«НАТАЛИ»

Жіночий глянець в Україні починався з журналу «Натали». І портал цього видання (http://www.natali.ua/) є одним з найпопулярніших жіночих сайтів Уанета. Журналу вже 13 років, практично відразу ж було запущено і його сайт і, незважаючи на такий тривалий час існування проекту, він продовжує радувати своїх відвідувачок цікавим контентом, а читачки на віддяку проводять багато часу на сайті журналу. На сторінках сайта журналу «Натали» можна прочитати деякі публікації, які з’являються в паперовому журналі. Однак популярність проекту пов’язана багато в чому із форумом журналу. Активність учасників форуму дуже висока — у кожній гілці повідомлення оновлюються практично щодня. Тут обговорюється все — починаючи від моди, кулінарії та інтимного життя, закінчуючи кар’єрою та освітою. Вакансії, юридична консультація, бізнес-література, мережний маркетинг, бухгалтерія — це досить незвичайні теми для онлайнового жіночого форуму, тим часом, це тільки підкреслює той факт, що на форумі «Натали» говорять про все, навіть про те, що традиційно не сприймається як споконвічна жіноча справа.

 

«Единственная»

Творці сайта журналу «

Единственная» (рис. 2) (http://edinstvennaya.ua/) вирішили не обмежуватися тільки електронною версією того, що публікується на сторінках журналу. На сайті також працює форум, щоправда, його активність дещо нижча, ніж на форумі «Натали», хоча більшість тем також досить активно обговорюється. Разом з традиційними темами (діти, відпочинок, кар’єра, дім) на форумі є спеціальний розділ, присвячений автомобілям та автолюбителям, адже сучасна жінка і автомобіль гармонійно існують одна з одним.

img 3

 

«ЕВА»

Сайт журналу «

Ева» (http://www.evamagazine.com.ua/) відкрився зовсім недавно і поки що він є практично повним онлайновим аналогом паперової версії видання. Тут публікуються статті з журналу, крім цього, на сайті представлено ще декілька рубрик, наприклад, «Поэзия», «Кино/Музыка/Книги», «Гороскоп» (щоправда, не зовсім зрозуміло, на який місяць), «Конкурсы».

 

«COSMOPOLITAN»

Онлайнове представництво українського «

Cosmopolitan» (http://www.cosmo.com.ua/) було запущено у 2007 році. Напевно, його можна назвати самим веб-два-нольним серед сайтів жіночих журналів українського Інтернету. Природно, тут розміщені матеріали з паперового журналу, однак це тільки частина того, що доступно відвідувачкам на сайті українського «Cosmo». Насправді сайт можна назвати справжнім сучасним жіночим порталом, що володіє величезним функціоналом. Спеціальний розділ сайта «Мой Cosmo» доступний для зареєстрованих користувачів сайта. Тут можна спілкуватися за допомогою вбудованої системи обміну повідомленнями, зберігати у спеціальному розділі найцікавіші сторінки сайта, переглядати особистий гороскоп, зберігати фотографії у фотогалереї, а також вести свій жіночий календар.

 

Жіночі портали

Серед жіночих сайтів Уанета можна виділити декілька по-справжньому цікавих, що мають своє обличчя. Наприклад, жіночий журнал «

Откровенно» http://www.otkrovenno.com.ua/ пропонує своїм читачкам добірку матеріалів у таких розділах «Красота и здоровье», «Диеты и фитнес», «Любов и секс», «Мода», «Дети», «Рестораны и бары». Є форум та розділ блогів, щоправда, обидва ці розділи не дуже популярні у відвідувачів сайта.

Зовсім новий сайт «

Настроение» http://nastroenie.com.ua/, крім традиційної добірки статей, може бути цікавий розділом «Диалог с психологом», на якому можна отримати відповідь на найживотрепетніші запитання про сімейні стосунки. На цьому сайті також є розділ блогів та форум, які поки що не користуються особливою популярністю.

На сайті «

Афродита» http://www.afrodita.kiev.ua/, крім іншого, можна прочитати про мистецтво зваблювання, ще один цікавий розділ, представлений тут, — «Мир ароматов».

Журнал для жінок «

Дарина» http://darina.kiev.ua/ не забуває знайомити з кулінарними рецептами та секретами догляду за кімнатними рослинами. Прихильницям магії та чаклунства буде цікавий сайт «Женские чары» http://www.magmagia.info/, хоча і на цьому, здавалося б, вузькотематичному сайті не обійшлося без стандартних дієт та кулінарії.

Творці жіночого журналу «TerraWoman» (рис. 3)

http://www.terrawoman.com/ потурбувалися про те, щоб їх відвідувачки змогли познайомитися з цікавими людьми та почитати лірику в розділі «Литературные мотивы».

img 4

Жіночий журнал «Лилу» http://leloo.com.ua/ передбачив розділ для статей читачів, однак тут поки що порожньо. Так само порожньо в розділі «Видео». Та зате у фотогалереї можна переглянути фотографії чарівних дівчат з фестивалю боді-арту.

Жіночий журнал «Ева» http://eva.alkar.net — один із старих жіночих проектів Уанета, а вміст сайта — традиційний для такого роду проектів — розділи «Стиль», «Здоровье и спорт», «Семья и дом», «Успіх», «Мужчиноведение», «Отдых». А творці журналу, разом з традиційними темами, не забувають про модне захоплення фен-шуй.

У журналі «Roxy» http://roxy.com.ua/ його творці запропонували, мабуть, найбільшу добірку рубрик.

З усього різноманіття жіночих ресурсів Уанета можна виділити жіночий журнал «Весло» (рис. 4) http://veslo.org. Незважаючи на стандартну структуру розділів, серед них зустрічаються такі досить цікаві, як довідковий розділ під назвою «Полезная информация», кулінарний, — «Обед из весла». Сайт є проектом порталу МЕТА, і на його сторінках розміщені посилання на деякі розділи МЕТИ, а саме фотоальбоми, автомобілі, сервіс пошуку роботи.

img 5

Ще один жіночий проект — журнал «Хочу» http://bt-lady.com.ua/ — цікавий розділами «этикет» і «Консультации».

 

МОДА І СТИЛЬ

Українським модницям буде корисним сайт

Dress-code.com.ua (рис. 5). Цей модний онлайн-журнал розповідає про новинки сезону, тут розміщені фотографії з показів pret-а-porte, можна знайти статті про культові речі та найбільш модні кольори й аксесуари. У розділі «Шопинг» можна знайти статті та поради щодо вибору тих чи інших предметів туалету, є розділ, присвячений макіяжу.

img 6

Спеціальний розділ присвячено онлайновим консультаціям стилістів. Відвідувачі сайта можуть поставити запитання щодо стилю, макіяжу, краси, зачісок та отримати на нього відповідь на сторінках сайта. І, звісно ж, декілька розділів сайта присвячено «зоряній» моді, а саме тому, як одягаються відомі співаки, музиканти та моделі.

Модний жіночий журнал «Glianec» (http://glianec.com.ua) мало відрізняється від аналогічних сайтів, та й контент видання присвячено не стільки стилю та моді, скільки є найзвичайнішим жіночим порталом із серії «про все». Уся інформація про моду надана в розділі «Мода и стиль», є ще й інші розділи — «Красота», «Здоровье», «Фигура», «Отношения». На сайті працює форум, однак тут поки що зареєстровано всього 14 користувачів. Відзначимо також досить унікальну функцію для жіночого сайта — наявність RSS-передплати на оновлення. Навіть ця, здавалося б, буденна річ, не використовується багатьма творцями жіночих онлайнових ресурсів.

 

ДЛЯ МАМ — МАЙБУТНІХ та теперішНІХ

Ресурсів, присвячених материнству та вихованню дитини в українському сегменті Інтернету, дуже багато. Загальні ресурси, присвячені темі вагітності, народженню, розвитку та вихованню дитини, дозволяють їх відвідувачам отримати максимально докладну інформацію про все, що потрібно знати, щоб стати успішними мамами та папами.

Український сімейний ресурс

http://www.baby.com.ua/ надає інформацію, яка буде потрібна батькам від зачаття дитини і до досягнення нею шкільного віку. Зручна категоризація матеріалів сайта робить його одним із кращих у своєму розділі. Традиційний функціонал сайта — форум, на якому батьки спілкуються між собою, добірку спеціалізованих статей доповнено такими корисними розділами, як «хит-парад детских садиков», «хит-парад школ».

Спеціальний розділ сайта пропонує його відвідувачам можливість отримати онлайнову консультацію дитячого психолога та лікаря-педіатра. На сайті передбачена гнучка персоналізація його контента для відвідувачів. Зареєстровані користувачі можуть відбирати статті та матеріали сайта відповідно до заданих параметрів, наприклад, відповідно до віку дитини або проблем, що цікавлять батьків.

Ще один батьківський проект «

Азбука для родителей» http://www.roditeli.com.ua/view http://uaua.info/  присвячено переважно підготовці до материнства, пологів та перших місяців життя дитини. Розділи сайта присвячено плануванню сім’ї, пологам, грудному вигодовуванню. Крім цього, тут можна прочитати докладну інформацію про різні імена та їх значення й походження.

Проект «

Интернет-энциклопедия для семьи, материнства и детства» http://uaua.info/ пропонує якнайповнішу інформацію для батьків. Традиційні розділи зі статтями та порадами тут доповнено тими, що присвячені всиновленню, роботі з особливими дітьми, проблемам грудного вигодовування. На сайті розміщено каталог пологових будинків та відзивами жінок про них.

Дуже докладно надано розділ з юридичною консультацією, з якого відвідувачі можуть отримати докладні роз’яснення з таких актуальних питань, як відповідальність медичних працівників, права дитини, штучне запліднення, штучне переривання вагітності. На сайті працює форум, також доступна онлайнова консультація медиків.

 

Отже, сучасний Інтернет — це не тільки соціальні мережі, пошукові системи, бухгалтерські ресурси та корисні програми. Сучасний веб-сервер — це багато сайтів для жінок, за допомогою яких можна дізнатися про новинки моди та стилю, порадитися з фахівцями і навіть знайти подруг.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі