Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

В Україні триває активна реєстрація кирилиці в доменах com.ua та kiev.ua

Як повідомляє компанія «Хостмастер», 19 жовтня 2010 року в українському сегменті Інтернету стартувала реєстрація IDN-кириличних доменів у com.ua та kiev.ua.

Процедура введення доменних імен відбувається

в три етапи. На всіх етапах проводиться перевірка заявленого до реєстрації доменного імені на відповідність вимогам реєстрації IDN-доменів, розроблених згідно з міжнародними стандартами та спрямованих на запобігання такому негативному явищу, як фішинг.

1. Кириличні доменні імена IDN у

com.ua та kiev.ua могли зареєструвати власники словесних кириличних торговельних марок та загальновідомих знаків при пред'явленні відповідних документів. Процедура першого етапу пріоритетної реєстрації доменних імен відповідає існуючим вимогам та умовам делегування доменів в .UA та продовжилася з початку реєстрації до 17 листопада 2010 року.

2. Р— 19 листопада РґРѕ 19 РіСЂСѓРґРЅСЏ 2010 СЂРѕРєСѓ доменні імена делегуються реєстрантам, СЏРєС– виявили бажання зареєструвати домен РЅР° строк, що РґРѕСЂС–РІРЅСЋС” 10 СЂРѕРєР°Рј. РќР° цьому етапі пріоритетної реєстрації діють СѓРјРѕРІРё та РІРёРјРѕРіРё делегування доменних імен, що існують для доменів

com.ua та kiev.ua відповідно.

3. Вільна реєстрація кириличних доменів. Реєстрація буде доступна для всіх бажаючих з 21 грудня 2010 року і нічим не відрізнятиметься від реєстрації доменів

com.ua та kiev.ua відповідно.

Упродовж першого етапу реєстрації кириличних доменів у

com.ua та kiev.ua було зареєстровано 366 доменних імен (244 — в com.ua і 122 — в kiev.ua).

Зростання інтересу до кириличних доменів, як і передбачалося, відбулося після початку другого етапу пріоритетної реєстрації, де основне обмеження — реєстрація на строк, що дорівнює 10 рокам. 1 грудня компанія «Хостмастер» повідомила, що за 10 днів другого етапу реєстрації кириличних доменів IDN у зонах

com.ua та kiev.ua було зареєстровано понад 2,5 тис. доменних імен. Отже, РЅР° РґСЂСѓРіРѕРјСѓ етапі реєстрації кирилиці РІ зазначених зонах користувачі були втричі активнішими. Тільки Р·Р° першу РЅС–С‡ було зареєстровано близько 1000 РґРѕРјРµРЅС–РІ.

Інтерес до кириличних доменів IDN, безумовно, досягне свого піку після 21 грудня 2010 року, коли реєстрація доменних імен буде доступна для всіх бажаючих.

З числа бухгалтерських інтернет-ресурсів кириличне доменне ім'я отримав Всеукраїнський бухгалтерський портал «Бухгалтер.com.ua».

Джерело: biz.liga.net

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі