Теми статей
Обрати теми

Новини&Законодавство

Редакція БК
Новини

img 1

 

Як видаються довідки про внесення до Єдиного
 реєстру місць зберігання алкоголю та тютюну

ДПАУ внесла зміни до Порядку організації роботи пунктів прийняття та видачі документів на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями й тютюновими виробами в районних (міжрайонних) ДПІ в АР Крим та областях, затвердженого наказом ДПАУ від 16.11.2004 р. № 652. Тепер цей документ регламентує порядок роботи з приймання документів та

видачі довідок про внесення місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв й тютюнових виробів.

Так,

для отримання довідки про внесення місця зберігання до Єдиного реєстру суб’єкт господарювання подає заяву за встановленою формою, до якої додаються:

— нотаріально засвідчена копія ліцензії на відповідний вид діяльності;

— копія документа, що підтверджує право користування приміщенням (договір оренди, свідоцтво про право власності тощо).

Довідка

про внесення місця зберігання алкогольних напоїв й тютюнових виробів до Єдиного реєстру або мотивована відмова в її видачі оформляються протягом 7 календарних днів від дати подання заяви.

У разі

зміни відомостей про заявника місця зберігання (найменування або місцезнаходження юридичної особи, прізвища або місця проживання фізичної особи — суб’єкта господарювання) чи характеристик місця зберігання, а також у разі втрати чи пошкодження довідки регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПАУ на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом 7 календарних днів уносить зміни до Єдиного реєстру та видає суб’єкту господарювання довідку, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

(Наказ ДПАУ «Про внесення змін до наказу ДПА України від 16.11.2004 р. № 652» від 18.12.2009 р. № 716)

 

Що буде, коли подати до податкової
 недостовірні дані про відкриття рахунків

ДПАУ вносить зміни до Порядку подання фінансовими установами органам державної податкової служби повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків та зборів (обов'язкових платежів) і заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету чи повернення платежів з бюджету, затвердженого наказом ДПАУ від 01.07.2002 р. № 301.

Згідно зі змінами

невідповідність інформації про ідентифікаційний код, найменування (прізвище, ім’я, по батькові), про місцезнаходження (місце проживання) платника податків, наведеної фінансовою установою в повідомленні органу ДПС, до відповідних відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів, Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців і Єдиного банку даних про платників податків — юридичних осіб є підставою для відмови в узятті органом державної податкової служби рахунка на облік.

Наказ набере чинності

з 14 лютого 2010 року.

(Наказ ДПАУ «Про внесення змін до наказу Державної податкової адміністрації України від 01.07.2002 р. № 301» від 18.11.2009 р. № 643)

 

Заповнення декларації з ПДВ з урахуванням
 відновленого спецрежиму для переробників

ДПАУ нарешті роз'яснила, що в разі відображення переробними підприємствами операцій з поставки молока та молочної продукції, м'яса та м'ясопродуктів відповідно до п. 11.21 Закону про ПДВ

за період з 24 по 30 листопада в загальній (бюджетній) декларації з ПДВ такі операції підлягають коригуванню та перенесенню до спецдекларації з ПДВ за грудень 2009 року.

Питання про надміру сплачені переробниками до бюджету суми ПДВ за операціями (декларацією) листопада 2009 року, визнані згодом спецрежимними, сьогодні

залишається відкритим, оскільки ДПАУ в зазначеному листі про них не згадує.

(Лист ДПАУ «Щодо надання роз’яснення [щодо пільгового режиму обкладення податком на додану вартість переробних підприємств]» від 19.01.2010 р. № 621/7/16-1417)

 

Нові форми додатків до Декларації про доходи

ДПАУ надала інформацію про форми розрахунку та перелік сум витрат, що включаються до складу податкового кредиту згідно зі ст. 5 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV за результатами 2009 року.

Так, зазначеним листом доведено

нові форми додатків до Декларації про доходи, отримані з 1 січня по 31 грудня 2009 року, а саме:

додаток 1 «Перелік сум витрат, що включаються до складу податкового кредиту згідно зі ст. 5 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»;

додаток 2 «Розрахунок суми податку з доходів фізичних осіб (ПДФО), що підлягає поверненню платнику податку або сплаті до бюджету, у тому числі у зв'язку з нарахуванням податкового кредиту».

(Лист ДПАУ «Щодо декларування доходів за 2009 рік» від 29.12.2009 р. № 29058/7/17-0217)

 

Пенсійний фонд приймає звітність від підприємців
 незалежно від фактичного стану розрахунків

Пенсійний фонд України нагадав, що правомірність урядової постанови від 14.04.2009 р. № 366 оспорюється в судовому порядку. Також на розгляді в Конституційному Суді України знаходиться подання Президента України про відповідність цієї постанови Конституції України.

Тому до винесення судами відповідних рішень пенсійна

звітність підприємців-єдиноподатників за 2009 рік, а саме звіт про нараховані та сплачені суми фіксованого розміру страхового внеску (додаток 26) і відомості, що подаються до системи персоніфікованого обліку, приймаються органами Фонду незалежно від фактичного стану розрахунків підприємців з Фондом за 2009 рік на момент подання звітності.

(Лист ПФУ «Щодо подання звітності про сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування» від 23.01.2010 р. № 1093/03-20)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі