Теми статей
Обрати теми

Нові онлайнові сервіси: інтернет-пошук, туризм, родовідне дерево

Редакція БК
Стаття

Нові онлайнові сервіси: інтернет-пошук, туризм, родовідне дерево

 

img 1

Сучасні онлайнові сервіси замінюють звичні програми, які встановлюються на комп’ютер. Щодня з’являється чимало цікавих веб-проектів, про деякі найцікавіші з них ми, як завжди, розповідаємо на шпальтах нашого видання.

Надія БАЛОВСЯК, доцент кафедри інформаційних систем та мереж Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Internetessa.com

 

НОВИЙ ПОШУКОВИЙ СЕРВІС

Сервіс Gioo (

http://gioo.com) можна назвати пошуковим конструктором. Сервіс формує видачу на основі Google, Yahoo, Bing і Twitter та дозволяє додавати до цього списку інші пошукові машини. За умовчанням цей сервіс шукає за допомогою Google, Yahoo, Bing і Twitter (рис. 1). У пошуковій видачі для кожного посилання зазначено, яка саме пошукова машина знайшла її та яким за порядком це посилання виявилося у видачі тієї чи іншої пошукової машини. Крім списку знайдених текстових посилань, сервіс відображає релевантне відео, відповідне запиту.

img 2

Користувачам доступне настроювання списку пошукових машин, що використовуються за умовчанням. Сервіс дозволяє додати до списку локалізовані варіанти пошукових машин Google і Yahoo, а також кілька інших популярних пошукових систем. У цьому списку є й пошукові машини Рунета — Яндекс (http://yandex.ru), Рамблер (http://rambler.ru), Aport (http://aport.ru), UralWeb (http:/uralweb.ru).

 

родовідне Де

РЕВО

Сервіс «Мое дерево» (

http://moederevo.com) дозволяє побудувати своє генеалогічне дерево, додати до нього своїх родичів та сформувати свою сімейну соціальну мережу. До цієї соціальної мережі можна додавати фотографії, користуватися сімейним календарем, в якому наведено дні народження та пам’ятні дати членів сім’ї (рис. 2).

img 3

 

ТУРИЗМ

Сайт «Перший туристичний канал» (

www.turkanal.ru) можна назвати туристичним відеопорталом (рис. 3). На сторінках сайта розміщено відеоролики про різні країни. Користувач може вибрати країну, що його цікавить, та переглянути відео про неї. Для кожної країни на сайті зазначені туристичні маршрути — опис пам’яток з фотографіями та докладною розповіддю про них. Маршрут супроводжується картою, за допомогою якої користувач зможе легко добратися в потрібну точку.

img 4

Проект World-rent.ru (www.world-rent.ru) буде цікавий тим, хто самостійно собі організує відпочинок. На сайті доступні декілька баз даних. Тут можна знайти пропозиції житла, списки гідів, яких можна замовити на сторінках сервісу.

Сервіс Geoid (http://geoid.ru) — це соціальна мережа мандрівників, на сторінках якої користувачі можуть ділитися враженнями про відвідані країни та пам’ятки. Інформація, що створюється користувачами, зручно згрупована за тематичними розділами та доступна для перегляду всіма відвідувачами сайта. На сторінці зі звітами можна переглянути враження про подорожі. Відібрати їх можна за допомогою тегів або каталогу країн.

 

ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ

Онлайновий сервіс Polyvore (

www.polyvore.com) є одночасно інтернет-магазином і помічником у створенні різних стилів одягу (рис. 4). Користувачі сервісу можуть складати добірки одягу та аксесуарів, зберігати їх на сторінках сайта та ділитися з іншими людьми. На сторінках сервісу можна переглянути створені гардероби — поєднання одягу та аксесуарів, підібрані іншими учасниками проекту. Крім того, для кожного предмета одягу розміщено посилання «How to wear it», що дозволяє переглянути, який вигляд матиме річ у тому чи іншому поєднанні.

img 5

 

Ми перелічили лише дещицю тих цікавих інтернет-ресурсів, які з’явилися в Мережі останнім часом. Одні з них, такі як пошук, можуть виявитися корисними в роботі, інші — на дозвіллі. У міру появи нових ресурсів ми будемо оперативно вас із ними знайомити.

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі