Теми статей
Обрати теми

Новини&Електронна звітність

Редакція БК
Новини

img 1

 

Держкомстат чекає зауважень та пропозицій щодо проекту Порядку подання статзвітності в електронному вигляді

На своєму офіційному веб-сайті (

www.ukrstat.gov.ua) Держкомстат оголосив, що відповідно до законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», а також Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності, затвердженого постановою КМУ від 28.10.2004 р. № 1452, та Типового порядку здійснення електронного документообігу в органах виконавчої влади, затвердженого постановою КМУ від 28.10.2004 р. № 1453, з метою впровадження в органах державної статистики єдиних підходів до приймання та обробки звітності, поданої респондентами в електронному вигляді, засобами телекомунікаційного зв’язку або на магнітних носіях інформації, а також удосконалення процедури подання статистичної та фінансової звітності до органів державної статистики для респондентів Державним комітетом статистики України розроблено Порядок подання електронної звітності до органів державної статистики (далі — Порядок).

Запропонований проект Порядку визначає єдині терміни та поняття, що використовуються для звіту в електронному вигляді, та загальні положення з подання звітності зазначеним способом. Порядком висуваються обов’язкові вимоги до програмного забезпечення, за допомогою якого формується та надсилається електронна звітність, а також основні засади функціонування посередників у системі електронної звітності.

Крім цього, Порядком визначаються правила, яких повинні додержуватися всі суб’єкти системи електронної звітності з моменту відправлення електронного звіту до отримання квитанцій про отримання електронного звіту та його прийняття до подальшої обробки. Окремо Порядком передбачено процедуру для випадків необхідності повторного подання статистичної або фінансової звітності респондентом.

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу Держкомстат оприлюднив на своєму офіційному веб-сайті та на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада».

Зауваження та пропозиції від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться до 30.09.2010 р. у письмовому та/або електронному вигляді за зазначеними в повідомленні Держкомстату адресами.

Джерело: www.ukrstat.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі