Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Вийшла фінальна версія Firefox 4

22 березня організація Mozilla Foundation випустила нову, чергову версію браузера Firefox. Як зазначили розробники, Firefox 4 працює в декілька разів швидше за попередню версію 3.6. Як повідомляється на сайті Mozilla, Firefox працює на базі нового движка JaegerMonkey, за допомогою якого розробникам удалося суттєво збільшити швидкість роботи сценаріїв JavaScript. Загальна швидкість роботи Firefox зросла від двох до шести разів.

Також Mozilla повністю переробила інтерфейс свого браузера. Зокрема, тепер у користувачів браузера з’явилася можливість закріпити в меню окремі вкладки з найбільш відвідуваними сторінками. Перемикатися між вкладками можна буде, увівши запит до адресного рядка: у цьому випадку браузер автоматично проаналізує зміст і відкриє потрібну вкладку.

Крім того, користувачам Firefox стало доступне групування відкритих вкладок до груп. Раніше подібна опція пропонувалася в браузері Opera.

Крім цього, в оновленому браузері вдалося реалізувати підтримку апаратного прискорення, підтримку веб-стандартів HTML5, CSS 3 та WEBGL, доопрацьовану функцію синхронізації, удосконалені сервіси по роботі з доповненнями, розширеннями та плагінами, а також запровадити додаткові заходи безпеки, зокрема заборону відстеження дій користувача.

Для скачування доступні версії як для ОС Windows, так і для Mac OS X та Linux. Користувачі можуть установити 80 версій Firefox різними мовами, у тому числі російською.

Цікавий факт — публічне тестування одного з найпопулярніших браузерів у світі тривало понад 8 місяців. Всесвітня аудиторія Firefox перевищує 400 мільйонів осіб. За загальною кількістю користувачів він поступається лише Microsoft Internet Explorer.

Джерело: mozilla.com

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі