Теми статей
Обрати теми

Як побачити витрати та доходи в податковому обліку

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як побачити витрати та доходи в податковому обліку

 

Добридень, допоможіть розібратися. Я оновила «1С:Бухгалтерію 8» до реліза 1.2.1.5. Тепер ні в платіжних дорученнях, ні в документах «Надходження товарів, робіт, послуг» немає валових витрат. Як зараз можна побачити, потрапила сума до декларації з прибутку чи ні?

М. Смирнова, м. Харків

Відповідає

Ганна САРАЄВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

У релізі 1.2.1.5 дані щодо податкового обліку відображаються за рахунками доходів та витрат бухгалтерського плану рахунків. Але при перегляді проводок сформованих документів ви можете побачити суми податкового обліку в графах «

Сумма (н/у) Дт» та «Сумма (н/у) Кт» (рис. 1).

img 1

Якщо вам потрібно побачити обороти в податковому обліку за конкретним рахунком, скористайтеся звітом «Оборотно-сальдовая ведомость по счету». Зверніть увагу, що настройка звітів у релізі 1.2.1.5 зазнала деяких змін. Так, при відкритті вікна зі звітом праворуч буде виведено «Панель настроек». Декілька слів про її заповнення. Панель настройок складається з розділів «Показатели», «Группировка», «Дополнительные данные», «Развернутое сальдо» та «Отбор».

У розділі «Показатели» прапорець, установлений напроти перелічених значень, виводить ці значення у звіті. Так, у звіті може бути одночасно відображено дані бухгалтерського та податкового обліку. Для цього потрібно поставити прапорці напроти значень «БУ (данные бухгалтерского учета)» та «НУ (данные налогового учета)».

У розділі «Группировка» задають параметри, за якими слід формувати дані у звіті. Групування можливе за субрахунками (прапорець напроти параметра «По субсчетам») та за аналітичними об’єктами (субконто).

Якщо потрібно сформувати звіт із деталізацією за субконто, у колонці «Поле» вказують вид субконто. Деталізація можлива не лише за видом субконто, а й за його реквізитами. Наприклад, у колонці «Поле» можна задати деталізацію субконто «Банковские счета» за видом рахунка. Крім того, у цьому розділі можна вказати періодичність виведення даних (графа «Обороты:») за днями, тижнями, місяцями тощо.

Щоб сформувати звіт, який виводить інформацію з податкового обліку, у полі «Счет» укажіть потрібний рахунок із 7-го або 9-го класів рахунків, а в «Панели настроек» у розділі «Показатели» поставте прапорець навпроти «НУ (данные налогового учета)» та натисніть кнопку «Сформировать отчет» (рис. 2).

img 2

 

Як бачите, відстежувати дані податкового обліку в новому релізі, як і раніше, просто.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі