Теми статей
Обрати теми

Коментар до постанови правління ФСС з ТВП від 27.04.2011р. № 23

Редакція БК
Стаття

Коментар

Звітувати перед «лікарняним» Фондом можна буде через Інтернет

 

Одразу, щойно з’явився Тимчасовий порядок формування та приймання звітів по коштах Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП на магнітних носіях, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 03.03.2006 р. № 7, всім стало зрозуміло, що довго цей документ не працюватиме. Адже його розробники виходили з дещо хибних уявлень про сучасні інформаційні технології. Наприклад, вони чомусь вважали, що використання дискет триватиме ще дуже-дуже довго, отже й передбачили лише такий спосіб передачі звітності. Хоча й у 2006 році дискети вже частіше можна було знайти в антикварних магазинах, аніж у комп’ютерних.

Попри всі прогнози Тимчасовий порядок протримався понад 5 років. Не в останню чергу це сталося тому, що на місцях працівники Фонду не надто зважали на застарілі приписи цього документа і приймали звітність не лише на дискетах, а й на CD, DVD та флешках, а деінде — й електронною поштою.

Отже, тепер у нас є — вже постійний — Порядок подання страхувальниками електронних документів до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Згідно з ним головним засобом передачі електронної звітності є електронні комунікаційні мережі.

При цьому вибір між електронною та паперовою формами звітності залишається прерогативою самих користувачів. Звертаємо увагу на те, що дві зазначені форми є альтернативними, тобто здавання звіту в електронному вигляді звільняє страхувальника від складання паперової звітності (на відміну від процедури, що діяла раніше, коли електронна звітність мала дублюватися паперовою).

 

Олексій Кузнєцов

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі