Теми статей
Обрати теми

Всеукраїнський портал «Бухгалтер.com.ua»

Редакція БК
Стаття

Всеукраїнський портал «Бухгалтер.com.ua»

 

img 1

Усі ми знаємо, що глобальна мережа насичена професійними, вузькоспеціалізованими ресурсами для бухгалтерів. Сьогодні пропонуємо вам познайомитися з одним із найпопулярніших бухгалтерських ресурсів в Україні — порталом buhgalter.com.ua. Що ж це за портал? Як і чим він може допомогти в роботі бухгалтеру, керівнику, підприємцю? На ці та інші запитання спробуємо відповісти в цій статті.

Олександр КОСТЮК, консультант «Б & К»

Перше знайомство

Інтернет-портал «Бухгалтер.com.ua» — це спеціалізований інформаційно-аналітичний ресурс, що регулярно поповнюється інформаційними та аналітичними матеріалами найширшої професійної тематики, створений для керівників підприємств, бухгалтерів, аудиторів, підприємців, викладачів та студентів економічних вищих навчальних закладів та факультетів, а також усіх зацікавлених осіб у різних сферах діяльності. Цей проект створено професіоналами для професіоналів з використанням найбільш передових інтернет-технологій, щоб максимально задовольнити потреби в інформації та надати максимум уже звичних та нових для користувача послуг в одному місці, не відходячи від комп’ютера, з мінімальною витратою сил та часу. На порталі зібрано кращі можливості для того, щоб допомогти вам у роботі.

Головна мета порталу «Бухгалтер.com.ua» — це заощадження вашого часу, оскільки тут є можливість отримати всі необхідні відповіді та рішення на ваші запитання в одному місці.

Природно, щоб стати членом співтовариства порталу, новому користувачу потрібно зареєструватися, створити свій «Личный кабинет». Для цього потрібно клацнути мишкою по кнопці «Регистрация», після чого відкриється така реєстраційна форма (рис. 1), заповнивши яку ви отримаєте доступ до особистого кабінету (рис. 2), в якому можна змінювати особисту інформацію, додавати фото для відображення на сайті та на форумі сайта, зберігати інформацію про придбані статті та консультації, а також створювати та зберігати закладки на цікаві матеріали, до яких в майбутньому, можливо, потрібно буде повернутися.

img 2

 

img 3

 

Основні можливості

Широкий спектр можливостей, представлених на порталі в цілому, можна поділити на такі основні розділи (рис. 3):

img 4

новини — стрічка найбільш актуальних бухгалтерських і не лише бухгалтерських новин, в якій підкреслено робочі акценти, докладно висвітлено новини законодавства та економічні події в нашій країні, окрему новинну рубрику «Книжкові новинки» присвячено огляду новітньої професійної літератури;

аналітика — у цьому розділі розміщено статті та аналітичні матеріали більш ніж з 10 професійних періодичних видань, а докладний рубрикатор, який розташовано в лівій смузі сайта, дозволяє швидко визначитися з необхідною тематикою та легко знайти потрібну статтю;

освіта — освітній центр для початківців та вже практикуючих бухгалтерів, тести, схеми, таблиці, контрольні запитання та завдання, приклади їх вирішення — усе для того, щоб бухгалтерський та податковий облік став ближчим і зрозумілішим;

алгоритми — добірка готових алгоритмів з прикладами, графічними ілюстраціями, документами та бланками для різних випадків у господарській діяльності підприємств різних форм власності, у тому числі алгоритми їх реєстрації та ліквідації, отримання дозвільних документів, блоки бухгалтерських проводок та багато чого іншого;

програмне забезпечення — каталог спеціалізованого програмного забезпечення, в якому можна як скачати прості безоплатні утиліти і програми формування та подання бухгалтерської звітності, так і дізнатися про більш складне програмне забезпечення для вашої господарської діяльності;

довідник — стисла довідкова інформація про всі супутні бухгалтерському процесу нюанси — усілякі розміри, норми, ставки, коди та індекси;

черговий — унікальний сервіс, що надається тільки на цьому порталі, — можливість безпосередньо в он-лайн режимі поставити запитання податковому інспектору (цьому сервісу далі приділимо більше уваги);

конференції — веб-конференції з професіоналами у сфері бухгалтерського обліку, оподаткування, аудиту та інших консалтингових послуг, представниками органів центральної влади та місцевого самоврядування, відомими громадськими діячами, аналітиками і просто цікавими людьми.

Докладніше зупинимося на трьох найбільш інформативних, актуальних і різнопланових ресурсах.

 

АНАЛІТИКА

Щоб скористатися матеріалами, розміщеними в розділі «Аналітика», слід вибрати в рубрикаторі (рис. 4) потрібний розділ, наприклад «Бухгалтерський облік», відкривши який, вибрати потрібну статтю. Також можна знайти аналітичні матеріали, що вас цікавлять, через форму пошуку за назвою, за автором або за контекстом (рис. 4).

img 5

Задавши умови пошуку та відкривши потрібний матеріал (рис. 5), ви побачите всю необхідну інформацію щодо нього: прізвище та ім’я автора, назву і номер періодичного видання, в якому було опубліковано статтю, режим доступу (платний чи безоплатний), фрагмент самої статті. Ознайомившись з фрагментом, ви можете придбати цю статтю прямо на порталі.

img 6

 

ЧЕРГОВИЙ

Як уже зазначалося, «Черговий по країні» (рис. 6) — абсолютно унікальний проект порталу «Бухгалтер.com.ua» та ДПСУ.

img 7

Можливості користувачів щодо отримання відповідей на запитання, які їх цікавлять, — практично безмежні. У будь-який робочий день з 10:00 до 16:00 у межах цього проекту будь-який зареєстрований користувач може поставити запитання представнику тієї регіональної податкової служби, яка чергує саме цього дня. Це означає, що за вашим вибором можна як проконсультуватися зі «своєю» обласною податковою адміністрацією, дочекавшись конкретного дня чергування, так і дізнатися думку щодо вашого запитання будь-якої іншої регіональної ДПА, якщо немає часу чекати. Зауважимо, що графік як майбутніх чергувань, так і тих, що вже пройшли, також є на сайті. За минулими чергуваннями у вільному доступі можна переглянути всі поставлені запитання, у тому числі й свої, та відповідно надані іншим користувачам порталу відповіді.

 

КОНФЕРЕНЦІЇ

Спершу слід зауважити, що інтернет-конференція — найбільш простий, зручний та безоплатний спосіб консультування з актуальних питань з провідними фахівцями в тій чи іншій сфері.

Щоб узяти участь у веб-конференції, можна поставити запитання як оф-лайн (коли конференція «висить» на головній сторінці порталу у вигляді анонсу), так і он-лайн під час її проведення.

Також у розділі веб-конференцій ви можете знайти архів усіх конференцій з різної тематики, які проводилися на порталі (рис. 7). Натиснувши на ту конференцію, яка вас зацікавила, ви відкриєте розділ сайта, в якому зберігається її стенограма, і зможете прочитати запитання та відповіді учасників конференції.

img 8

До речі, на головній сторінці порталу ви завжди можете побачити анонси семінарів, тренінгів, конференцій та святкових заходів, запланованих редакцією порталу.

Ще одним чудовим «симбіозним» проектом є інтеграція юридичної системи img 9 з можливостями порталу. Ергономіка сервісу — максимальна, наприклад, варіанти:

1. Перехід за прямим посиланням на сайт професійної юридичної системи МЕГА-НаУ (http://zakon.nau.ua/) та відповідно робота з інформацією на цьому сайті (докладно можливості системи МЕГА-НаУ розглянемо в одній із наших наступних статей).

2. Логічний пошук у МЕГА-НаУ прямо на порталі.

Інструкція для реалізації другого варіанта проста й зрозуміла img 10. Вивчаючи статтю з аналітичних матеріалів (рис. 8), просто виділивши потрібне словосполучення (на рис. 8 це «Об’єктами індексації»), ви побачите посилання для пошуку в МЕГА-НаУ. Натиснувши на нього, перейдете до відповідного розділу сайта МЕГА-НаУ. Надзвичайно зручна ця функція для пошуку повного тексту нормативних документів — просто виділивши назву документа в тексті статті, ви легко перейдете до переліку документів, що містять виділене вами слово (або реквізити) в електронній базі МЕГА-НаУ!

img 11

 

Додаткові можливості

Крім основного функціонала, сайт містить ще велику кількість як корисних, так і приємних доповнень. У межах цієї статті ми лише назвемо основні з них, задавши напрями, а вам надамо можливість відкривати для себе все нові й нові горизонти цього ресурсу.

Отже…

Інтернет-консультації — це можливість отримати професійну допомогу з питань бухгалтерського, податкового обліку, аудиту, юридичних аспектів господарювання від відомих, авторитетних фахівців-консультантів у цих сферах. Таку платну консультацію може отримати будь-який зареєстрований користувач порталу віддалено, використовуючи всього лише персональний комп’ютер та Інтернет. Тут ви можете вибрати консультанта (якщо ви цього не зробите, консультанта призначить менеджер порталу). Щоб отримати консультацію, необхідно викласти докладно проблему або запитання, вкласти файли з документами чи іншими, необхідними на ваш погляд консультанту матеріалами.

«Стіна плачу» — тут можна написати все, що ви думаєте як про окремих представників контролюючих органів, так і про нашу правоохоронну, податкову, пенсійну та інші системи в цілому. Однак, зверніть увагу, розділ модерується! Насамперед це означає, що для донесення ваших емоцій та побажань вислови мають бути максимально коректними!

Форум — можливість спілкування на різну бухгалтерську тематику, і не тільки. Тут ви зможете поділитися робочими моментами з колегами, запитати пораду, розповісти про свій професійний досвід, висловити побажання щодо роботи форуму та сайта в цілому і просто відпочити, заглянувши до розділу «Вільна хвилинка».

Техпідтримка — можливість звернутися до фахівців порталу в разі некоректної його роботи у вашому браузері або виникнення будь-яких технічних труднощів під час роботи.

 

Необхідною умовою вашого стабільного професійного зростання є якісна спеціалізована інформація: своєчасні новини, актуальна аналітика, можливість поставити запитання та отримати швидку і професійну відповідь. Увесь цей спектр можливостей повною мірою реалізовано на дійсно Всеукраїнському бухгалтерському порталі «Бухгалтер.com.ua».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі