Теми статей
Обрати теми

Про що писатиме «Бухгалтер & Комп’ютер» у 2012 році

Редакція БК
Стаття

Про що писатиме «Бухгалтер & Комп’ютер» у 2012 році

 

Ось і добігає кінця 2011 рік — перший рік роботи в межах правового поля, окресленого Податковим кодексом України. Рік, прямо скажемо, непростий, такий, що змусив усіх — як платників податків, так і податківців — перебудовувати свою роботу, що називається, на льоту. Зачепило це, звісно, і сферу автоматизації обліку та оподаткування. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі теми, які обов’язково розкриємо на сторінках «Б & К» у майбутньому 2012 році. Утім, життя багатше всякої фантазії, і ми впевнені, воно «підкине» ще чимало свіжих та актуальних тем, наші роз’яснення та рекомендації щодо яких були б вам корисними і цікавими.

З повагою, редакція «Б & К»

 

Переходимо з «Бест Звіт» на «M.E.Doc». Розробники програмного продукту «Бест Звіт» наполегливо рекомендують переходити користувачам на новий програмний комплекс «M.E.Doc». Про те, як безболісно перейти з однієї програми на іншу, читайте в наступному номері.

 

Відправка електронної звітності у програмі «M.E.Doc». Ця стаття — одна з перших у циклі публікацій, присвячених роботі з програмою «M.E.Doc». Із наступних номерів нашого видання ви дізнаєтеся про основні переваги програми, про те, як відбувається формування та відправка звітності у програмі.

 

Нарахування та виплата лікарняних в «1С:Бухгалтерії 7.7». Як правильно нарахувати та виплатити лікарняні в «1С:Бухгалтерії 7.7», максимально автоматизувавши процес.

 

Розподілений податковий кредит з ПДВ в «1С:Бухгалтерії 8». У статті буде розглянуто механізм обліку ПДВ у програмі та на практичному прикладі проілюстровано облік та розподіл податкового кредиту з ПДВ у ситуації, коли підприємство одночасно здійснює оподатковувану та неоподатковувану діяльність.

 

Складаємо річну декларацію з податку на прибуток в «1С:Бухгалтерії 7.7» та «1С:Бухгалтерії 8». Рік минув непомітно, настав час складати річну декларацію з податку на прибуток. Розглянемо послідовність дій при закритті періоду та нюанси заповнення декларації в «1С:Бухгалтерії 7.7» та «1С:Бухгалтерії 8».

 

Управлінський та бухгалтерський облік в «1С:Управління торговельним підприємством 8». Чим відрізняється «1С:Управління торговельним підприємством 8» від стандартної «1С:Бухгалтерії 8». Розглянемо на прикладах роботу з конфігурацією.

 

Складання фінансової звітності відповідно до МСФЗ. Розглянемо теоретичні аспекти складання фінансової звітності відповідно до вимог МСФЗ, а також практичні аспекти складання звітності на базі «1С:Бухгалтерії 7.7» та «1С:Бухгалтерії 8».

 

Бухгалтер та MS Office. Комп’ютер — це не лише інструмент для виконання бухгалтерських розрахунків та форматування документів. Створення персональної довідкової системи, служби планування робіт, оптимізація інформаційних потоків — ось коло завдань, де комп’ютер стане незамінним помічником практикуючому бухгалтеру. Якщо ви зав’язнули в потоці листів, інструкцій, невирішених питань та проблем, повернути контроль над своїм часом допоможуть програми MS Office та технології сучасного тайм-менеджменту. Як реалізувати їх практично, використовуючи продукти Outlook, OneNote спільно з сервісами Інтернету, ми розповімо в цих статтях.

 

Конференції «онлайн». Іноді бухгалтеру необхідно провести нараду, ознайомити підлеглих з новими документами. Як бути якщо працівники при цьому віддалені територіально? У наступних випусках нашого видання читайте про програми, які допоможуть провести таку онлайн-конференцію.

 

Програми-перекладачі (порівняльний аналіз). Перекладати документи доводиться всім. Хай не щодня, але все таки така потреба час від часу виникає. Про те, які існують перекладачі, наскільки вони хороші, та про системи перекладу в Інтернеті, можна дізнатися з наших публікацій.

 

Безоплатне програмне забезпечення. Крім Open Office, на ринку присутня ще низка безоплатних офісних систем. Докладно розповідати про кожну з них не варто — у цілому всі вони схожі. А от розібратися у відмінностях та перевагах, мабуть, буде корисно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі