Теми статей
Обрати теми

Де в OPZ знайти Реєстр?

Редакція БК
Відповідь на запитання

Де в OPZ знайти Реєстр?

 

Я тільки починаю працювати бухгалтером, тому складати «Реєстр виданих та отриманих податкових накладних» буду вперше. Завантажила з сайта ДПА України програму «Податкова звітність» (OPZ), але не можу в «Довіднику документів» знайти «Реєстр виданих та отриманих податкових накладних». Знайшла в переліку документів «Реєстр отриманих та виданих податкових накладних», але це ж, явно, не той Реєстр? Чи не помилилися розробники програми в назві документа?

Відповідає

Олександра ВІНЦЕВИЧ , головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Ні, розробники не помилилися. Річ у тім, що до 01.01.2011 р. зазначений документ мав назву «Реєстр отриманих та виданих податкових накладних», а зараз його назву змінено на «Реєстр виданих та отриманих податкових накладних».

Програма OPZ створена таким чином, що у платника податків є можливість лише при зміні дати під час відкриття документа відкривати або, так би мовити, старий, або новий вид бланка Реєстру.

Оскільки платникам податків в 2011 році треба було надсилати до податкових органів Реєстр ще за старою формою (за останні періоди 2010 року) і одночасно створювати Реєстр за 2011 рік, який має нову назву, то розробники, аби не плутати платників податків, залишили в «Довіднику документів» стару назву Реєстру як підказку про те, що програма надає можливість знайти бланк старого виду, хоча при відкритті Реєстру завантажується бланк нового виду. Тобто якщо при відкритті бланка вказати місяць та 2010 рік, то відкривається старий вид Реєстру, а якщо місяць та 2011 рік, то новий.

До речі, програма налаштована таким чином, що вона сама автоматично відкриває бланк нового виду Реєстру. Вам необхідно лише спочатку в «Довіднику документів», відмітити галочкою документ, який поки що має стару назву «Реєстр отриманих та виданих податкових накладних», і зберегти зміни, натиснувши у вікні зверху праворуч на слова «Зберегти зміни». А потім при відкритті зазначеного бланка шляхом натискання зверху ліворуч на слова «Документ» та «Новий» лише підтверджувати те, чого вимагає програма (обов’язково відстежуючи дату та, при необхідності, змінюючи її). Ви побачите, що відкриється той бланк, який діє з 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі