Теми статей
Обрати теми

Оновлення з файлообмінників

Редакція БК
Відповідь на запитання

Оновлення з файлообмінників

 

Якщо програму було придбано легально, але надалі підприємство відмовилося від передплати ІТС і скачує оновлення через Інтернет, чи є це порушенням?

І. Кравченко, м. Херсон

Відповідає

Ірина Тодосійчук, експерт з питань захисту авторських прав, фірма «1С Україна»

 

Оновлення до програм виробництва фірми «1С», так само як і самі програми, є об’єктами виключного права фірми «1С» та розповсюджуються за правилами, установленими фірмою «1С» як правовласником відповідно до

ст. 420 і ст. 433 Цивільного кодексу України.

За правилами, описаними в реєстраційній картці до придбаного користувачем програмного продукту, інформаційна, технологічна і сервісна підтримка здійснюються лише за передплатою (договором) на інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Право використання оновлень програм та інформаційних ресурсів з ІТС надається лише тим користувачам, які зареєстрували програму у фірмі «1С» та оформили передплату (договір) на ІТС через партнерів фірми «1С».

На сьогодні легальними є такі канали отримання оновлень:

— диски ІТС, що випускаються фірмою «1С»;

— сайти фірми «1С» (www.1c.ru, v8.1c.ru, online.1c.ru, its.1c.ua);

— офіси партнерів фірми «1С», що мають спеціальні ліцензійні/субліцензійні договори. Список цих партнерів опубліковано на http://www.1c.ua.

Перевірити наявність передплати на ІТС користувач може на сайті: http://www.1c.ru/its.

Несанкціоновані розповсюдження і використання оновлень та інформаційних ресурсів розглядається як порушення авторського права та переслідується згідно зі:

ст. 512 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

ст. 176 Кримінального кодексу України,

—а також ст. 431, 432 Цивільного кодексу України.

 

Докладніше про умови підтримки програмних продуктів фірми «1С» ви можете дізнатися за посиланням: http://www.1c.ru/rus/support/support.htm. Детальна інформація про ІТС та правила оформлення передплати — на сайті: http://its.1c.ua/about.php.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі