Теми статей
Обрати теми

Як змінити ставку ЄСВ

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як змінити ставку ЄСВ

 

Наш директор нещодавно купив для бухгалтерії програму «1С:Бухгалтерія 8». Зараз працюю на «сімці», а з восьмою версією тільки знайомлюся. Наразі «зависла» на тому, що не можу зрозуміти, де в програмі можна змінити ставку єдиного соціального внеску. Заходжу до довідника «Налоги», а там просто перелік податків, і все.

Ю. Петрова, м. Кременчук

Відповідає

Ганна САРАЄВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

У цьому полягає одна з багатьох відмінностей «1С:Бухгалтерії 8» від «1С:Бухгалтерії 7.7» . Якщо в «1С:Бухгалтерії 7.7», зайшовши до довідника «

Налоги и отчисления», ви у відповідній папці відразу могли побачити податок і ставку щодо нього (рис. 1), то у восьмій версії все дещо змінилося. Тепер відомості про ставки податку не виводяться безпосередньо в довіднику, а зберігаються в регістрі відомостей «Шкала ставок налогов».

img 1

Потрапити до регістру можна декількома способами. Перший — зайти до меню «Операции → Регистры сведений», та з вікна зі списком усіх наявних у базі регістрів, що відкрилося, знайти потрібний нам. Щоправда, у такого способу є один істотний недолік. У регістрі, що відкрився, буде виведено ставки щодо всіх податків починаючи з 2001 року, а це дещо ускладнить пошук.Другий спосіб — у довіднику «Налоги» виділити потрібний податок та натиснути кнопку «Перейти» (рис. 2).

img 2

Слід пригадати ще один спосіб, мабуть, найлегший — це «Помощник начала учета ЕСВ» (меню «Сервис»). Чому я говорю про нього наостанок? Та тому, що при роботі з будь-якою програмою важливо розуміти, де зберігається потрібна вам інформація та як усі ці довідники і регістри пов’язані один з одним. Жодних відмітних особливостей робота з помічником не має, тому впевнена, що з ним ви розберетеся самостійно.

 

Як бачите, усе не складно, просто трохи по-іншому. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі