Теми статей
Обрати теми

Неправильні суми в документі «Выплата ЗП»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Неправильні суми в документі «Выплата ЗП»

 

Добридень, шановна редакціє «Бухгалтер & Комп’ютер»! Як і належить, я кожного місяця нараховую та виплачую працівникам аванс і заробітну плату. У попередніх місяцях усі документи заповнювалися правильно (суми в них були правильні), але цього місяця документ «Выплата ЗП» при оформленні виплати заробітної плати заповнюється неправильними сумами. У чому може бути причина такого збою?

О. Антонова, м. Харків

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Це не збій програми. Справа в тому, що в «1С:Бухгалтерії 7.7» заповнення документів «

Выплата ЗП» з видом виплати «Аванс» та «Основная з/п» відрізняються. Якщо перший заповнюється сумами, розрахованими за відомістю (документ «Начисление ЗП» з видом виплати «Аванс»), то другий при заповненні бере кредитове сальдо з рахунка 661 за період, який зазначено в документі.

Наприклад, працівнику Адмінову В. С. згідно з розрахунковою відомістю повинні виплатити 858,42 грн. (рис. 1), але при заповненні документа «

Выплата ЗП» автоматично проставляється сума 910,42 грн. (рис. 2).

img 1

 

img 2

Якщо ми сформуємо звіт «Оборотно-сальдовая ведомость по счету», указавши в ньому рахунок 661, то побачимо, що кредитове сальдо рахунка щодо працівника відповідає сумі, яка автоматично проставляється в документі «Выплата ЗП».

Щоб зрозуміти, звідки взялися зайві 52 грн., сформуємо картку рахунку 661 з аналітикою за цим працівником. І вже в цьому звіті виявимо, звідки з’явилася сума розбіжності.

 

Таким чином, якщо ви побачите, що в документі «

Выплата ЗП» з видом виплати «Основная з/п» програма вказує суми, які не відповідають розрахунковій відомості, потрібно перевірити ще раз всі операції за рахунком 661 за період виплати зарплати. Успіхів у роботі!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі