Теми статей
Обрати теми

Новини&Законодавство

Редакція БК
Новини

img 1

 

Нові форми фінансової звітності суб’єктів
 малого підприємництва

Відповідно до п. 44.2 Податкового кодексу України платники податку на прибуток, які оподатковують прибуток за нульовою ставкою податку та відповідають критеріям, визначеним п. 154.6 цього Кодексу,

ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів і витрат з метою обчислення об'єкта оподаткування за методикою, затвердженою Міністерством фінансів України.

З метою реалізації зазначеного Положення наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2011 р. № 25 до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва» внесено зміни, якими це Положення

викладено в новій редакції.

Зазначеною редакцією Положення встановлено новий зміст і форму Фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва у складі Балансу (форма № 1-м) і Звіту про фінансові результати (форма № 2-м) та порядок заповнення його статей, а також зміст і форму Спрощеного фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва у складі Балансу (форма № 1-мс) і Звіту про фінансові результати (форма № 2-мс) та порядок заповнення його статей.

Наказ від 24.01.2011 р. № 25 набере чинності

з 01.04.2011 р.

(Наказ Мінфіну України «Про внесення змін до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва» від 24.01.2011 р. № 25)

 

Затверджено Положення бухобліку
 «Податкові різниці»

Наказом Міністерства фінансів України від 25.01.2011 р. № 27 затверджено Положення бухгалтерського обліку «Податкові різниці», яким визначено методологічні засади формування в бухгалтерському обліку

інформації про податкові різниці та її розкриття у фінансовій звітності.

Норми цього Положення застосовуються підприємствами, організаціями та іншими юридичними особами, які відповідно до законодавства є платниками податку на прибуток (крім банків, бюджетних установ та суб'єктів малого підприємництва — юридичних осіб, які згідно з п. 154.6 Податкового кодексу України сплачують податок на прибуток за ставкою 0 % та застосовують порядок спрощеного бухгалтерського обліку доходів і витрат).

Наказ від 25.01.2011 р. № 27 набере чинності

з 01.01.2012 р.

(Наказ Мінфіну України «Про затвердження Положення бухгалтерського обліку «Податкові різниці» від 25.01.2011 р. № 27)

Затверджено форму Розрахунку податкових зобов’язань
 щодо сплати консолідованого податку
 на прибуток підприємства

Відповідно до п. 152.4 Податкового кодексу України платник податку на прибуток, який має у своєму складі відокремлені підрозділи, розташовані на території іншої, ніж такий платник податку, територіальної громади,

може прийняти рішення про сплату консолідованого податку на прибуток і сплачувати податок до бюджетів територіальних громад за місцезнаходженням таких відокремлених підрозділів, а також до бюджету територіальної громади за своїм місцезнаходженням, визначеного згідно з нормами розд. III Податкового кодексу України, зменшений на суму податку на прибуток, сплаченого до бюджетів територіальних громад за місцезнаходженням відокремлених підрозділів.

Зазначене рішення платник податку приймає самостійно до 1 липня року, що передує звітному, про що повідомляє податкові органи за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням філій (відокремлених підрозділів).

Також платник податку чи відокремлений підрозділ подає до податкового органу за місцезнаходженням відокремленого підрозділу Розрахунок податкових зобов'язань щодо сплати консолідованого податку, форма якого встановлюється центральним податковим органом України.

На виконання норм п. 152.4 Податкового кодексу України наказом ДПАУ від 24.01.2011 р. № 36 затверджено форми:

— Розрахунку податкових зобов'язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток підприємства;

— Повідомлення платника податку щодо прийняття рішення щодо сплати консолідованого податку на прибуток підприємства.

Наказ від 24.01.2011 р. № 36 набере чинності

з 01.04.2011 р.

(Наказ ДПА України «Про затвердження форми Розрахунку податкових зобов’язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток підприємства та форми Повідомлення платника податку про прийняття рішення щодо сплати консолідованого податку на прибуток підприємства» від 24.01.2011 р. № 36)

 

Податкова декларація з податку на доходи
 за січень 2011 року подається не пізніше
 декларації за лютий

ДПАУ листом від 17.02.2011 р. № 4486/7/17-0217 повідомляє, що на виконання норм п.п. «д» п. 176.1 Податкового кодексу України головним податковим відомством розроблено Податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб (далі — Декларація).

Відповідно до п. 46.6 Податкового кодексу України, якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган державної податкової служби, що затвердив такі форми, зобов'язаний оприлюднити нові форми звітності.

Ураховуючи викладене, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які застосовуються для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, в якому відбулося їх оприлюднення, необхідно вжити організаційних заходів щодо проведення роз'яснювальної роботи з платниками податків

та забезпечити подання податковими агентами Декларації за січень не пізніше строку, установленого для подання Декларації за лютий.

(Лист ДПА України «Про подання податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб» від 17.02.2011 р. № 4486/7/17-0217)

 

ДПА затвердила форми звітності з ПДВ
 та порядок їх заповнення та подання

На виконання п. 201.15 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) наказом ДПАУ від 25.01.2011 р. № 41 затверджено такі форми

податкової звітності з податку на додану вартість, як:

— податкова декларація з податку на додану вартість;

— податкова декларація з податку на додану вартість (скорочена);

— податкова декларація з податку на додану вартість (спеціальна);

— податкова декларація з податку на додану вартість (переробного підприємства);

— уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

— уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до ст. 209 ПКУ);

— уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до п. 209.18 ПКУ);

— уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до п. 1 підрозд. 2 розд. XX ПКУ);

— розрахунок податкових зобов'язань, нарахованих не зареєстрованим як платник податку на додану вартість одержувачем послуг, що поставляються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими як платники податків, на митній території України.

Також цим наказом затверджено Порядок заповнення та подання податкової звітності з податку на додану вартість.

Наказ від 25.01.2011 р. № 41 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки матеріалу в номер наказ ще не опубліковано.

(Наказ ДПА України «Про затвердження форм і порядку заповнення та подання податкової звітності з податку на додану вартість» від 25.01.2011 р. № 41)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі