Теми статей
Обрати теми

Нюанси роботи з OPZ у запитаннях та відповідях

Редакція БК
Стаття

Нюанси роботи з OPZ у запитаннях та відповідях

 

img 1

Робота в програмі «Податкова звітність» (OPZ), як завжди, викликає бурю емоцій та безліч запитань. З емоціями вам доведеться впоратися самостійно, а от із відповідями на запитання ми вам допоможемо.

Відповідає Олександра ВІНЦЕВИЧ, головний державний податковий інспектор ДПІ в Деснянському районі м. Києва

 

ПРО ЗАПОВНЕННЯ ПОСТІЙНИХ РЕКВІЗИТІВ У ПРОГРАМІ OPZ

Я — приватний підприємець. Заповнив Реєстр виданих та отриманих податкових накладних. Начебто зробив усе правильно, але програма при перевірці структури видає помилку: «

Документ не пройшов перевірку структури: minLength constraint failed. The element: ‘HFO’ has an invalid value according to its data type.». Що я зробив не так?

Ви не проставили внизу бланка Реєстру виданих та отриманих податкових накладних свої ініціали та прізвище.

Звертаємо Вашу увагу на те, що програма «Податкова звітність» (OPZ) дозволяє ще на початку роботи з нею заповнити більшість постійних реквізитів, які згодом автоматично проставляються в кожному з бланків. Якби Ви це зробили, то не зіткнулися б з подібною помилкою, адже такий реквізит, як ініціали та прізвище, було б заповнено автоматично. Це можна зробити, натиснувши вгорі ліворуч на слова «

Сервіс» та «Персональні параметри».

 

ДЕКЛАРАЦІЯ З ПДФО В ПРОГРАМІ OPZ — ЯК ЗНАЙТИ?

 

Я — приватний підприємець. Оскільки я також є податковим агентом, то від мене вимагають подавати до податкової інспекції Податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб. У програмі OPZ я не можу її знайти.

Спочатку Вам слід натиснути ліворуч угорі на слово «

Довідники». У вікні, що відкрилося, серед інших є слова «05 Інші платежі». Натисніть курсором на книжку, розташовану ліворуч від цих слів, і Ви побачите, що в Довіднику документів з’явилася та розкрилася ця група документів. Серед них за номером F05010 розміщено Податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб. Її потрібно позначити, натиснувши курсором на квадратик, розташований ліворуч від цього номера. Перед виходом із цього вікна Вам потрібно натиснути ліворуч угорі на слова «Зберегти зміни».

Звертаємо Вашу увагу на таке: якби Ви натиснули на книжку, розміщену ліворуч від слів «

F05010 Податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб», то здійснилося б наступне розкриття вже цієї партії документів і Ви б побачили ще один документ. Цей документ має номер F05151 та назву «Расчет налоговых обязательств по налогу на доходы физических лиц за отчетный период, в котором выявлена ошибка».

Тепер можна піти звичайним шляхом: натиснути ліворуч угорі на слово «

Документ» і потім — на слово «Новий». У вікні, що з’явилося посередині екрана з назвою «Параметри документа», серед звітних документів у вас у переліку будуть уже й документ за номером F05010, і документ за номером F05151.

 

ДЕКЛАРАЦІЯ з ПДФО В ПРОГРАМІ OPZ — ЯК ПІДГОТУВАТИ До ВІДПРАВЛЕННЯ?

У документі F05010 «

Податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб» при перевірці структури система видає помилку: «Документ не пройшов перевірку структури: pattern constraint failed. The element: ‘HTINSTI’ has an invalid value according to its data type». За наявності цієї помилки документ не може бути підготовлено до відправлення і друку. Підкажіть, будь ласка, що це означає та як це виправити?

Це означає, що Ви не заповнили показник 8 рядка Декларації. У підпункті 3.1.8 пункту 3.1 частини 3 Методичних рекомендацій для підготовки платникам податків податкових консультацій з питань заповнення та подання податковими агентами Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб, які було направлено листом ДПА України від 17.02.2011 р. № 4485/7/17-0217, зазначено, що в рядку 8 указуються назва та код за ЄДРПОУ органу державної податкової служби (у Декларації це поле має назву «Податковий номер органу державної податкової служби), куди подається Декларація. Звертаємо увагу: не той код, що міститься в програмі «

Довідник ДПІ», а саме код інспекції за ЄДРПОУ.

До речі, якщо заповнення назви податкового органу здійснюється автоматично, то не дивуйтеся, якщо побачите, що перед назвою податкової інспекції розташовано і її код з «

Довідника ДПІ». Як мовиться, кашу маслом не зіпсуєш.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі