Теми статей
Обрати теми

Відстеження оновлень

Редакція БК
Відповідь на запитання

Відстеження оновлень

 

У мене не завжди виходить своєчасно відстежити вихід оновлень для програми, тим більше що нова версія часто викладається на сайт і лише згодом з’являється на диску ІТС. Чи можна отримувати повідомлення про вихід нової версії та як це зробити?

І. Семенова, м. Одеса

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Так, це можливо. Мабуть, найпростіший спосіб — це скористатися функціоналом, закладеним у програмі, а саме «

Інтернет-поддержкой пользователей» (меню «Сервис»). Отже, щоб програма автоматично перевіряла наявність оновлень, слід зайти до меню «Сервис → Обновление конфигурации через Интернет». У вікні, що відкрилося, автоматично встановлено прапорці напроти способу отримання оновлень через Інтернет. Щоб програма відстежувала оновлення сама, поставте прапорець навпроти опції «Проверять обновления конфигурации через Интернет при каждом запуске программы» (рис. 1).

Як ви можете бачити на рис. 1, оновлень конфігурації на момент написання статті виявлено не було.

img 1

Якщо доступ до Інтернету здійснюється через проксі-сервер, то замість пошуку оновлень програма видасть повідомлення, як показано на рис. 2. Нічого страшного в цьому немає, вам тільки потрібно поставити прапорець навпроти опції «

Подключение к сети Интернет осуществляется через прокси-сервер» і ввести ім’я користувача та пароль. Щоб кожного разу не вводити всі ці дані вручну, поставте прапорець напроти опції «Запомнить пароль».

img 2

Недоліком, хоча, може, і не дуже істотним, є те, що перевірка відбуватиметься при кожному запуску програми. Тому можна скористатися іншим способом повідомлення.

Якщо ви досить активний користувач Інтернету, зайдіть на сайт «1С» в Україні» (http://www.1c.ua), ліворуч у списку розділів виберіть розділ «Текущие релизы украинских конфигураций и форм отчетности» і замовте RSS-розсилку (рис. 3).

img 3

Тепер у вікні прочитання замовлень ви завжди бачитимете всі останні оновлення програм (рис. 4).

img 4

 

Сподіваюся, ця стаття допоможе вам вибрати прийнятний для вас спосіб отримання інформації про оновлення. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі