Теми статей
Обрати теми

Розбираємо помилки, що видає програма OPZ

Редакція БК
Стаття

Розбираємо помилки, що видає програма OPZ

 

img 1

На адресу редакції надходить багато листів із запитаннями щодо розшифровки помилок, які видає програма «Податкова звітність» (OPZ) при складанні та перевірці різних звітів. Ми продовжуємо відповідати на отримані запитання.

Відповіді підготувала Олександра ВІНЦЕВИЧ, радник податкової служби ІІІ рангу

 

Під час відкриття бланка «Податкова декларація з податку на прибуток підприємства» (J0100110) в програмі «Податкова звітність» (OPZ) у вікні «Параметри документа» запрограмувала «Звітний квартал» — 3, «Звітний рік» — 2011. Коли розкрився сам бланк, то помітила, що запрограмувався перший рядок у полі «Звітний період», але в цьому році мені необхідно відмітити дату в нижчому рядку під назвою «II-III квартали». Та як відмітити хрестиком цей період, я не знаю. Може підкажете?

 

Для того щоб ви мали можливість здійснювати будь-які зміни відносно періоду, за який звітуєте, для початку вам треба позбутися того хрестика, який автоматично запрограмувався в самій декларації в полі «Звітний (податковий) період року 20____», за який подається податкова декларація або уточнюється (для уточнюючої податкової декларації).

Щоб його позбутися, достатньо навести курсор на цей хрестик та зробити клік. У цей момент усі квадратики, які стоять біля інших податкових періодів (і в верхньому, і в нижньому рядках) стають блакитного кольору. Це свідчить про те, що ви маєте змогу зробити відмітку напроти будь-якого з них.

 

Я фізична особа — підприємець, платник ПДВ. Спробував у програмі «Податкова звітність» (OPZ) вперше заповнити бланк «Запит щодо розрахунків з бюджетом» (F1300201). Начебто все заповнив, але програма видала мені таку помилку: «Документ не пройшов перевірку структури:Error parsing "as nonNegativeInteger datatype. The element: 'HNUM' has an invalid value according to its data type.». Що я заповнив не так?

 

Ми б сказали по іншому — ви дещо не заповнили. У зазначеному бланку зверху ліворуч програма автоматично відобразила дату створення зазначеного запиту, а от номер цього запиту ви повинні заповнити самі. Після того, як номер запиту буде вами заповнений, програма більше не видасть вказаної помилки.

 

Заповнюю в програмі «Податкова звітність» (OPZ) «Запит щодо розрахунків з бюджетом» (F1300201). Графи 2 «Назва податку» та 3 «Код бюджетної класифікації» заповнив, а от у графі 4 «Вид бюджету» заповнив — «Державний», але програма одразу надала повідомлення: «Дане поле може містити лише числа». Підкажіть, що я мушу поставити в цій графі?

 

Якщо ви робите запит щодо податку, який сплачується до державного бюджету, то радимо поставити цифру «30», якщо робите запит щодо податку, який сплачується до місцевого бюджету, то — «50».

Про коди бюджетів платники податків мали змогу довідатись з листа ДПАУ від 05.05.2011 р. № 12601/7/19-0217 (і хоча цей лист присвячено іншій темі, але він стане в нагоді платникам податків при визначенні коду (виду) бюджету).

Але звертаємо увагу на те, що в окремих випадках для місцевого бюджету можуть застосовуватись коди 51 та 52. Тому вказане питання краще з’ясувати у своїй податковій інспекції заздалегідь.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі