Теми статей
Обрати теми

Як розібратися в різноманітті конфігурацій від «1С»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як розібратися в різноманітті конфігурацій від «1С»

 

Я працюю на невеликому недавно відкритому підприємстві. Поки обороти невеликі, для потреб облікуобходимося програмами Word і Excel, але думаємо про купівлю програми від фірми «1С». Але важко вибрати конфігурацію. Розкажіть у загальних рисах про існуючі конфігурації та про те, чим вони відрізняються одна від одної.

І. Гриненко, м. Харків

Відповідає

Ганна САРАЄВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Вибір тієї чи іншої конфігурації залежить від галузі, в якій працює ваше підприємство, видів діяльності та типів фінансування. Для ведення бухгалтерського обліку в комерційних підприємствах універсальним рішенням є «1С:Бухгалтерія 8 для України». Програму призначено для автоматизації бухгалтерського та податкового обліку, уключаючи підготовку регламентованої звітності, в організаціях, що здійснюють будь-які види комерційної діяльності: оптову та роздрібну торгівлю, комісійну торгівлю (уключаючи субкомісію), надання послуг, виробництво тощо. При цьому зарплатний модуль у програмі дуже слабкий. В «1С:Бухгалтерії 8 для України» не реалізовано можливість автоматичного розрахунку лікарняних, відпускних та інших додаткових виплат.

Для розрахунку зарплати і управління кадрами призначено конфігурацію «1С:Підприємство 8. Зарплата і Управління Персоналом для України». Це потужний інструмент для реалізації кадрової політики підприємства, а також автоматизації різних служб підприємства починаючи від служби управління персоналом та лінійних керівників до працівників бухгалтерії.

Для торговельних підприємств створено конфігурації «1С:Підприємство 8. Управління торговельним підприємством для України» та «1С:Управління Торгівлею 8». Назви цих двох конфігурацій дуже співзвучні, але в них різна функціональність.

Конфігурація «1С:Підприємство 8. Управління торговельним підприємством для України» дозволяє в організаціях, що здійснюють будь-які види комерційної діяльності в комплексі, автоматизувати завдання:

— оперативного, управлінського, бухгалтерського та податкового обліку;

— аналізу та планування торговельних операцій;

— кадрового обліку та розрахунку заробітної плати, забезпечивши в такий спосіб ефективне управління сучасним торговельним підприємством.

У цій конфігурації зарплатний модуль беззаперечно кращий, ніж у конфігурації «1С:Бухгалтерія 8 для України».

Конфігурація «1С:Управління Торгівлею 8» дозволяє автоматизувати і вирішувати комплекс завдань з оперативного обліку, аналізу та планування діяльності торговельних підприємств, забезпечуючи в такий спосіб ефективність процесу управління, проведення торговельних операцій і роботи персоналу. У цій конфігурації ви не зможете вести бухгалтерський та податковий облік, тому її потрібно буде використовувати в комплексі або з «1С:Бухгалтерією 8 для України», або з «1С:Підприємством 8. Управління торговельним підприємством для України».

Для виробничих підприємств підійде «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України». Програма об’єднує в собі механізми трьох перелічених вище програмних продуктів, що дозволило створити програмний комплекс, призначений для великих виробничо-торговельних компаній, де в обліку використовуються можливості об’єктів оперативного обліку і складних періодичних розрахунків.

Усе перелічені вище програмні продукти можуть взаємодіяти між собою. Так, в «1С:Бухгалтерія 8 для України» закладено можливість спільного використання з прикладними рішеннями «1С:Підприємство 8. Управління торговельним підприємством для України» та «1С:Підприємство 8. Зарплата і Управління Персоналом для України».

 

Такі комплексні конфігурації, як «1С:Підприємство 8. Управління торговельним підприємством для України» та «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України» потребують настроювання. Як правило, без допомоги спеціально навчених людей, так званих запровадженців, настроїти і повноцінно працювати в програмі, використовуючи всі її можливості, дуже складно. При виборі обов’язково враховуйте цей момент. Успіхів!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі