Теми статей
Обрати теми

Реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі

Редакція БК
Стаття

Реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі

 

img 1

Тема реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі набуває все більшої актуальності. Адже вже з 1 січня 2012 року в Реєстрі доведеться реєструвати всі податкові накладні на суму, що перевищує 10 тис. грн. Тому сьогодні поговоримо про те, як сформовану в «1С:Бухгалтерії 8» податкову накладну підписати та зареєструвати в Єдиному реєстрі за допомогою програми «Бест Звіт».

Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Виписування в «1С:Бухгалтерії 8» податкової накладної, яку потрібно зареєструвати в Єдиному реєстрі, практично не відрізняється від заповнення звичайної податкової накладної. Єдине, що потрібно зробити, — це включити прапорець напроти опції «

Включена в Единый реестр налоговых накладных» (рис. 1).

img 2

Після заповнення документа «Налоговая накладная» його потрібно записати. Для збереження документа в електронному вигляді натисніть на кнопку «Выгрузка → Выгрузить в xml».

Обробка, що відкрилася (рис. 2), призначена для формування XML-файлу у форматі ДПАУ для реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Звіт можна заповнити вручну або за даними зазначеної в шапці звіту податкової накладної, при цьому заповнення максимально наближено повторює друковану форму документа.

img 3

На закладці «Служебные» перевірте, чи всі реквізити заповнено. Коректне вивантаження податкової накладної у формат xml в «1С:Бухгалтерії 8» багато в чому залежить від заповнення картки підприємства (чи зазначена податкова інспекція, код платника ПДВ тощо).

Податкові інспекції вказуються у картці підприємства на закладці «Номера регистрации». Вибирають податкову інспекцію з довідника «Налоговые инспекции». Заповнюється довідник шляхом завантаження файлу «str_sti.xml». Якщо довідник порожній, натисніть кнопку , з’явиться команда «Загрузить», натисніть на неї. У результаті відкриється обробка «Загрузка налоговых инспекций» (рис. 3).

img 4

У вікні обробки в полі «Имя файла (*.xml)» вкажіть шлях до файлу «str_sti. xml» та натисніть кнопку «Выполнить». Шлях до файлу залежить від каталогу встановлення, наприклад, у нашому випадку це «С:\Program Files\1cv82\tmpls\1c\accountingukr\1_2_1_5\str_sti.XML».

У файлі «str_sti. xml» знаходиться перелік всіх податкових інспекцій України. Після завершення завантаження довідник «Налоговые инспекции» буде заповнено переліком інспекцій за областями України.

Повернемося до нашої обробки. Щоб отримати податкову накладну в електронному вигляді, натисніть кнопку «Выгрузить в формат ГНАУ (в файл *.xml)». У результаті відкриється вікно «Мастер выгрузки отчетов». Натисніть кнопку «Далее» та поставте прапорець у колонці «Выгружать?». У рядку «Каталог сохранения файлов экспорта» вкажіть шлях до папки, в яку маєте намір вивантажувати документ, та натисніть кнопку «Сформировать электронные документы в формате XML» (рис. 4).

img 5

Програма почне процес вивантаження, про що повідомить вас у вікні службових повідомлень. У цьому ж вікні буде виведено результат вивантаження звіту (рис. 5).

img 6

Наступний крок — імпорт податкової накладної до «Бест Звіт», підписання та відправлення документа. Завантаживши «Бест Звіт», заходимо в меню «Звітність → Документи на підпис» (рис. 6). У вікні, що відкрилося, натисніть меню «Документ», команда «Додати файл», та вкажіть шлях до збереженого файлу. Натисніть на кнопку «Открыть». Після декількох секунд очікування програма повідомить про те, що документ прийнято (рис. 7), та у вікні «Документи на підпис» з’явиться завантажений файл (рис. 8).

img 7

 

img 8

 

img 9

Залишилося лише підписати та відправити податкову накладну електронною поштою (команда «Документ → Відправити по E-mail»).

 

При виконанні такої послідовності роботи з документами процес відправлення податкової накладної до Єдиного реєстру відбувається без жодних проблем.

Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі