Теми статей
Обрати теми

Чи є використання субрахунків 6442 і 6432 обов’язковим?

Редакція БК
Відповідь на запитання

Чи є використання субрахунків 6442 і 6432 обов’язковим?

 

Підкажіть, чи обов’язково в «1С:Бухгалтерії 8» використовувати субрахунки 6442 і 6432? Якщо не обов’язково, як уникнути їх застосування?

О. Лімонова, м. Чугуїв

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Використання цих субрахунків у програмі не є обов’язковим. Але перш ніж відмовлятися від їх використання, зважте всі «за» і «проти».

Субрахунок 6442 «Податковий кредит непідтверджений», як випливає з його назви, призначено для обліку неотриманих податкових документів від постачальників. Сформувавши «

Оборотно-сальдовую ведомость по счету», ви завжди зможете відстежити, від якого постачальника ще не отримано податкову накладну.

На субрахунку 6432 «Податкові зобов’язання непідтверджені» здійснюється облік не виписаних покупцям податкових документів.

Але якщо у вас немає необхідності відстежувати у програмі неотримані та невиписані податкові документи, то від застосування цих субрахунків можна відмовитися. Якщо ви прийняли рішення не використовувати ці субрахунки в цілому по організації, виконайте такі дії:

1) зайдіть до регістру відомостей «

Счета расчетов с контрагентами» (див. рисунок);

img 1

2) відкрийте запис у регістрі, де у графі «Вид расчетов» стоїть значення «Расчеты в валюте регламентированного учета». Якщо ви не створювали інші схеми рахунків розрахунків, то саме з цієї графи встановлюються рахунки розрахунків з контрагентами за умовчанням;

3) у вікні, що відкрилося, перейдіть на закладку «Счета учета НДС». У полі «Счет НДС н/к (неподтв.)» вкажіть субрахунок 6441, а в полі «Счет НДС н/о (неподтв.)» — субрахунок 6443. Збережіть зміни.

Важливо! Якщо в інформаційній базі ведеться облік щодо декількох підприємств, заповніть поле «Организация».

У результаті в договорах з контрагентами в рядках «Счет НДС приобр.» та «Счет НДС приобр. (неподтв.)» буде зазначено тільки субрахунок 6441, а в рядках «Счет НДС продаж» та «Счет НДС продаж (неподтв.)» — субрахунок 6431. При проведенні документів формуватимуться проводки із субрахунками 6441 і 6431.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших запитань на адресу

bk@id.factor.ua.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі