Теми статей
Обрати теми

«Ні» — витратам від єдиноподатників

Редакція БК
Відповідь на запитання

«Ні» — витратам від єдиноподатників

 

На сьогодні згідно з п.п. 139.1.12 Податкового кодексу України підприємство не може віднести в податковому обліку на витрати вартість товарів, робіт і послуг, придбаних в єдиноподатників. Підкажіть, що потрібно зробити в «1С:Бухгалтерії 8» (1.2.2.4), щоб операції з єдиноподатниками відображалися відповідно до п.п. 139.1.12 Податкового кодексу?

О. Большова, м. Хмельницький

Відповідає

Ганна САРАЄВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Вимоги цього

підпункту Податкового кодексу України враховано в «1С:Бухгалтерії 8». Якщо ви відкриєте договір з контрагентом та перейдете на закладку «Налоговый учет», то побачите опцію «Не относить на затраты по НУ». Цей параметр передбачено якраз для договорів з єдиноподатниками.

Під час заповнення документів за таким договором вам доведеться зазначати статтю витрат і пов’язану з нею статтю декларації, оскільки без цієї інформації документи не проводитимуться. Але при цьому проводки в податковому обліку здійснюватимуться з нульовою сумою (див. рисунок у полі «

Сумма (н/у)» — порожньо).

img 1

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів на електронну адресу

bk@id.factor.ua.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі