Теми статей
Обрати теми

Як змінити рахунки для нарахування амортизації ОЗ?

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як змінити рахунки для нарахування амортизації ОЗ?

 

Як правильно змінити для ОЗ спосіб відображення витрат з амортизації? Якщо раніше амортизація за ОЗ нараховувалася на рахунок 92, то з 01.10.2011 р. мені потрібно, щоб вона частково нараховувалася і на субрахунок 231.

О. Арбузова, м. Чугуїв

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Вам потрібний документ «

Изменение способа отражения расходов по амортизации ОС». Він впливає на розподіл нарахованої амортизації за бухгалтерським обліком. За допомогою цього документа можна задати для об’єкта ОЗ інший спосіб відображення витрат. Для цього в шапці документа переходимо в поле «Способ:» та з довідника «Способы отражения расходов по амортизации» вибираємо потрібний спосіб нарахування амортизації. У разі його відсутності створюємо новий. Назвемо його, наприклад, «92/23» та в табличній частині вкажемо рахунки 92 і 23 з відповідною аналітикою (рис. 1).

img 1

Важливо! У графі «К.» указують коефіцієнт розподілу амортизації за цими рахунками.

У табличній частині документа «

Изменение способа отражения расходов по амортизации ОС» (рис. 2) перелічуємо ОЗ, для яких потрібно змінити спосіб відображення витрат, та проводимо документ. Новий спосіб відображення витрат буде використано в місяці, наступному за місяцем зміни.

img 2

При проведенні документ не формує проводок, здійснюючи тільки запис до регістрів відомостей «Способы отражения расходов по амортизации (бухгалтерский учет)» та «События ОС организаций». Щоб переглянути записи, внесені документом до цих регістрів, натиснемо на командній панелі форми документа кнопку «Перейти» та виберемо пункт «Движение документа по регистрам». У результаті відкриється «Отчет по движениям документа».

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших запитань за адресою

bk@id.factor.ua.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі