Теми статей
Обрати теми

Виписування податкової накладної філією

Редакція БК
Відповідь на запитання

Виписування податкової накладної філією

 

Шановна редакціє «Б & К»! Наша організація має низку філій, кожній з яких надано право виписувати податкові накладні. Але я ніяк не можу знайти, де в «1С:Бухгалтерії 8», реліз 1.2.5, потрібно вказати код філії, щоб нумерація податкових накладних була правильною. Зараз доводиться всі номери правити вручну в друкованій формі документа. Дякую.

В. Петрова, м. Суми

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

У релізі 1.2.5 таку можливість передбачено не було, і багато користувачів скаржилися на таку непередбачливість розробників. Зате в оновленні «1С:Бухгалтерії 8» від 19.03.2012 р. побажання користувачів було враховано. Тому все, що вам потрібно, це просто оновити реліз «1С:Бухгалтерії 8» на версію 1.2.6.

Після оновлення конфігурації зайдіть до довідника «Обособленные подразделения» і в ньому зазначте префікс відокремленого підрозділу (філії). Як префікс філії можна вказувати числа від 0001 до 9999 (рис. 1).

img 1

Зверніть увагу на решту реквізитів довідника. Якщо в реквізиті «Дополнение к названию организации» зазначити найменування філії, то в друкованій формі податкових документів поряд із найменуванням головної організації буде наявна і назва філії.

У формі документа «Налоговая накладная» з’явився новий реквізит «Обособленное подразделение» (рис. 2). У ньому вказують філію, що виписала податковий документ. Префікс філії виводитиметься у друкованій формі податкової накладної через дріб.

img 2

У документі «Приложение 2 к Налоговой накладной» відокремлений підрозділ не вказується і завжди вважається рівним відокремленому підрозділу з батьківської податкової накладної.

Змін зазнав і документ «Регистрация входящего налогового документа». Як і у попередньому випадку, у документі з’явився новий реквізит «Обособленное подразделение» (рис. 3). У цьому реквізиті з довідника «Обособленные подразделения» ви можете зазначити найменування тієї філії, що виписала документ. Номер отриманої податкової накладної можна вводити через дріб.

img 3

Що стосується нумерації податкових накладних, то за умовчанням для кожного відокремленого підрозділу нумерація податкових документів починається з «1». Якщо вас не влаштовує такий порядок нумерації, можна його змінити в настройках облікової політики підприємства. Для цього у вікні облікової політики на закладці «Оформление налоговых документов» потрібно поставити прапорець напроти опції «Вести нумерацию налоговых документов без учета обособленных подразделений».

 

Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі