Теми статей
Обрати теми

Як працюючи в «1С» отримати дані контрагентів із бази податкової інспекції

Редакція БК
Стаття

Як працюючи в «1С» отримати дані контрагентів із бази податкової інспекції

 

img 1

Сьогодні ми розглянемо існуючі обробки для «1С:Бухгалтерії 8», призначених для отримання докладної інформації про юридичних та фізичних осіб, зареєстрованих в інформаційних базах податкової інспекції України.

Андрій КРУПЕНЯ, інженер-програміст підприємства ТОВ «Рівнетеплоенерго»

Обробка «Получить данные ГНАУ»

Ця обробка існує для двох платформ «1С:Підприємства» — 8.1 і 8.2. Їх можна знайти на сайті Інфостарт (http://forum.infostart.ru/forum24/topic34912/) або в блозі (http://zanoga.rv.ua/2012/07/blog-post.html). Вона призначена для отримання детальної інформації про юридичних та фізичних осіб, зареєстрованих в інформаційних базах податкової інспекції України.

Установити обробку нескладно, для цього існує два способи. Перший — запустити базу «1С» та натиснути команду «Файл → Открыть», у вікні, що з’явилося, знайти файл обробки та відкрити його. Другий спосіб — запустити базу «1С», зайти в меню «Сервис → Дополнительные отчеты и обработки → Дополнительные внешние обработки» та в довіднику «Дополнительные внешние обработки» натиснути кнопку «Добавить» (рис. 1).

img 2 

У вікні «Регистрация внешней обработки» відкрити зовнішню обробку та зберегти зміни (рис. 1). Обробку буде додано в довідник, ви зможете завжди знайти її там. Розглянемо інтерфейс обробки (рис. 2):

1 — основні закладки обробки. Перша — «Данні» — призначена для внесення даних або пошуку за заданими параметрами. Друга — «Проксі» потрібна для настройок підключення обробки до Інтернету;

2 — поле для відбору контрагентів за довідником «Контрагенты» та перевірки їх за базою ДПАУ;

3 — вибір типу контрагента. Одне з обов’язкових полів для заповнення, щоб розпочати пошук інформації щодо контрагента, який цікавить;

4 — введення коду підприємства;

5 — інформацію щодо контрагента буде відображено в цих полях. Вони не є обов’язковими для заповнення;

6 — вибір типу логічного об’єднання параметрів;

7 — посилання на сайти контролюючих органів;

8 — починає пошук інформації щодо контрагента;

9 — оновлює дані, якщо було заповнено поле (2) або потрібно додати інформацію щодо контрагента з параметрами в полях (3 — 4).

img 3 

У закладці «Проксі» (рис. 3) потрібно вказати параметри підключення до Інтернету (якщо у вас використовується проксі-сервер). Цю інформацію підкаже ваш мережний адміністратор чи інтернет-провайдер.

img 4 

Крім того, ви самі можете продивитись, чи використовує ваш браузер (Internet Explorer, Opera) підключення до Інтернету через проксі-сервер. Для Internet Explorer це можна зробити так:

1. Запустіть програму Internet Explorer.

2. У меню «Сервис» виберіть «Свойства обозревателя», вкладку «Подключения».

3. Клацніть по кнопці «Настройка сети» (рис. 4).

img 5 

4. У діалоговому вікні, що з’явилося, ви побачите поля з адресою проксі та порт (рис. 4) — вони потрібні для підключення, а пароль і логін будуть тими самими, які ви використовуєте для авторизації підключення. Якщо ці поля порожні, то в обробці у вкладці «Проксі» ви можете нічого не заповнювати (рис. 3).

Для браузера Opera порядок дій буде дещо іншим:

1. Відкрийте браузер та натисніть у верхньому меню «Инструменты», у випадному меню виберіть пункт «Настройки».

2. У вікні, що з’явилося, перейдіть на закладку «Дополнительно».

3. У меню ліворуч виберіть пункт «Сеть» (рис. 5).

img 6 

4. Потім натисніть кнопку «Прокси-серверы» (рис. 6) та у вікні, що з’явилося, знайдіть пункт, позначений на рис. 6 галочкою. На рис. 6 у полі «HTTP» (стрілка 1) буде вказана адреса проксі-сервера та порту. Пароль і логін будуть такі, як при авторизації інтернет-підключення. Якщо ці поля порожні, то в обробці у вкладці «Проксі» можна нічого не заповнювати.

img 7 

Розібравшись з настройками проксі-сервера, можна приступити до роботи з обробкою.

Обробка «Проверка контрагентов через сайты ГНАУ»

Цю обробку можна скачати за посиланням http://zanoga.rv.ua/2012/07/blog-post.html . За допомогою цієї обробки ви зможете перевірити контрагентів, які занесені до довідника «Контрагенты». Вибравши контрагента з довідника та заповнивши вкладку «Прокси» (рис. 7), ви можете перевірити дані цього контрагента.

Заповнення вкладки «Прокси» аналогічне до попередньої обробки. Тільки порт потрібно вказувати не в окремому полі, а через двокрапку і без будь-яких пробілів, наприклад, адресу проксі-сервера 192.168.1.1, порт — 3128, слід указати так — 192.168.1.1:3128. Значення проксі-сервера можна зберегти, щоб більше не повторювати введення. Для цього на закладці «Прокси» натисніть кнопку «Действия», варіант «Сохранить значения».

Результат перевірки ви отримаєте в друкованій формі (рис. 7).

img 8

 

Якщо у вас виникнуть запитання щодо цих обробок, пишіть на адресу ak.zanoga.blog@gmail.com .

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі