Теми статей
Обрати теми

Новини&Програми

Редакція БК
Новини

img 1

 

Січневий випуск диска «1С:ІТС (Україна)»

Для користувачів типових конфігурацій «Бухгалтерия для Украины», «Управление торговым предприятием для Украины» та «Управление производственным предприятием для Украины» опублікована методика відображення операцій за договором поруки у кредитора, а також стаття, що описує сервісні механізми ведення курсів валют.

Для користувачів типової конфігурації «Управление производственным предприятием для Украины» наведено методики віднесення додаткових витрат на придбання об’єкта основних засобів, сплачених через підзвітну особу, а також відображення операцій за участю векселів. Крім цього, розглянуто питання списання товарів, прийнятих за договором комісії.

У поточному випуску оновлені матеріали розділів «Начало работы, ввод начальных остатков», «Работа с документами, справочниками и отчетами», «Складские операции», «Учет запасов», «Учет необоротных активов», «Учет малоценных активов», «Торговые операции», «Расчеты с контрагентами», «Расчет заработной платы», «Расчеты с подотчетными лицами» для типових конфігурацій «Бухгалтерия для Украины», «Управление торговым предприятием для Украины» та «Управление производственным предприятием для Украины» відповідно до можливостей актуальних редакцій.

У розділі «Типичные вопросы пользователей 1С:Бухгалтерии 7.7 для Украины при переходе на 1С:Бухгалтерию 8 для Украины» для користувачів «1С:Бухгалтерии 7.7 для Украины» описані відмінності роботи в «1С:Бухгалтерии 8 для Украины» стосовно заповнення довідника «Физические лица», ведення кадрового обліку і введення відомостей про індексований дохід для розрахунку заробітної плати.

До цього випуску включені такі оновлення:

«1С:ПРЕДПРИЯТИЕ 8» релізи конфігурацій:

— «1С:Бухгалтерия 8 для Украины», ПРОФ, редакція 1.2, версії 1.2.4, 1.2.5 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);

— «1С:Бухгалтерия 8 для Украины». Базова. Редакція 1.2, версії 1.2.4, 1.2.5 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Конфигурация Зарплата и Управление Персоналом для Украины», редакція 2.1, версія 2.1.23 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);

— «1С:Предприятие 8. Конфигурация Зарплата и Управление Персоналом для Украины» (базова версія), редакція 2.1, версія 2.1.23 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Управление торговлей для Украины», редакція 2.3, версія 2.3.14 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Конфигурация Управление небольшой фирмой для Украины», редакція 1.3, версія 1.3.4 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Конфигурация Управление торговым предприятием для Украины», редакція 1.2, версії 1.2.5, 1.2.6 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Конфигурация Управление производственным предприятием для Украины», редакція 1.3, версії 1.3.13, 1.3.14 (оновлення);

— «1С:Бухгалтерия 8 для бюджетных учреждений Украины», редакція 1.0, версія 1.0.17 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Зарплата и кадры для бюджетных учреждений Украины», редакція 1.0, версія 1.0.16 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Комплексный учет для бюджетных учреждений Украины», редакція 1.0, версія 1.0.16 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);

— «1С:Предприятие 8. Комплексный учет для бюджетных учреждений Украины» (базова версія), редакція 1.0, версія 1.0.16 (оновлення);

— «1С:Предприятие 8. Типовая конфигурация Конвертация данных», редакція 2.1, версія 2.1.5 (дистрибутив + оновлення);

— «1С:Предприятие 8. CRM ПРОФ для Украины», редакція 1.3, версія 1.3.3 (дистрибутив + оновлення);

«1С:ПРЕДПРИЯТИЕ 7.7»:

— Конфігурація «Бухгалтерский учет для Украины», реліз 7.70.290;

— Конфігурація «Бухгалтерский учет для Украины» для базової версії, реліз 7.70.290;

— Конфігурація «Бухгалтерский учет для бюджетных учреждений Украины», редакція 2.0, реліз 7.70.241;

— Конфігурація «Бухгалтерский учет для бюджетных учреждений Украины» (базова), редакція 2.0, реліз 7.70.241;

— Конфігурація «Зарплата + Кадры для Украины», реліз 7.70.035;

— Конфігурація «Торговля + Склад для Украины», реліз 7.70.021;

— Конфігурація «Бухгалтерия + Торговля + Склад + Зарплата + Кадры для Украины», реліз 7.70.043;

ФОРМи звітності:

— за IV квартал 2011 року (випуск 2) для конфігурацій «Бухгалтерский учет для Украины» та «Производство + Услуги + Бухгалтерия для Украины»;

— за IV квартал 2011 року (випуск 2) для конфігурації «Бухгалтерия + Торговля + Склад + Зарплата + Кадры для Украины».

Матеріали січневого випуску «ІТС (Україна)» доступні передплатникам в інтернет-версії починаючи з 5 січня 2012 року.

Джерело: 1c.ua

 

Чергове оновлення «1С:Бухгалтерии 8»

Випущено новий 1.2.5.3 реліз типової конфігурації «1С:Предприятие 8 Бухгалтерия для Украины», редакція 1.2. Для технологічної платформи «8.2» для використання з версією системи «1С:Предприятие 8» не нижче 8.2.14.537!

У новій версії змінено друковані форми податкових документів. Усі заголовні реквізити податкових документів при друкуванні вирівнюються за правим краєм. Додано налаштування облікової політики «Печатать коды УКТ ВЭД без пробелов» та «Печатать титульный лист для документа Приложение 2 к Налоговой накладной».

Автоматизована виписка податкової накладної на безоплатне передання товарів.

У програмі тепер здійснюється перерахунок сум податкового кредиту, нарахованого при придбанні запасів, послуг та ОЗ, що використовуються в оподатковуваних і неоподатковуваних операціях. Перерахунок здійснюється відповідно до п. 199.5 ПКУ. За результатами перерахунку заповнюється таблиця 2 Додатка Д7 до Декларації з ПДВ. Перерахунок виконується документом «Перерасчет пропорционального НДС по товарам и ОС».

Визначається загальна сума коригування податкового кредиту з урахуванням частки використання в оподатковуваних ПДВ-операціях за звітний рік та суми податкового кредиту, нарахованого за ст. 199 ПКУ протягом року. Сума коригування визначається як різниця між сумою податкового кредиту, визначеного у результаті перерахунку, та сумою податкового кредиту, нарахованого протягом року. Сума коригування переноситься до колонки 10 таблиці 2 додатка Д7 із протилежним знаком.

Документ «Перерасчет пропорционального НДС по товарам и ОС» у випадку, якщо ведеться складний облік ПДВ, повинен бути введений після документа «Регистрация авансов в налоговом учете».

У зв’язку зі скасуванням п. 139.1.12 ПКУ в конфігурації скасовано дію прапорця «Не относить на затраты по НУ». При придбанні робіт (послуг) витрати визнаються в ПО незалежно від того, чи заповнений прапорець у договорі з постачальником. Аналогічно при придбанні запасів (обладнання) їх податкова собівартість формується незалежно від значення прапорця.

ВАЖЛИВО! Вартість запасів (обладнання), що придбані у ФОП — платників ЄП і знаходяться на складі на 31.12.2011 р., за даними ПО автоматично не перераховується. Рекомендується виконати переоцінку таких запасів (обладнання) за даними ПО. Для цього використовується документ «Операция (бухгалтерский и налоговый учет)».

У зв’язку з набранням чинності Законом України від 04.11.2011 р. № 4014-VI до довідника «Статьи налоговых деклараций» додані статті Декларації платника ЄП. Перелік статей сформований відповідно до проектів наказів «Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядків їх ведення» та «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку».

У регістрі відомостей «Параметры оценки запасов на дату баланса» додана можливість зазначення рахунка та аналітики доходів. Зазначені параметри доходів використовуються при формуванні проводок у випадку дооцінки запасів під час оцінки запасів на дату балансу (документ «Закрытие месяца», операція «Оценка запасов на дату баланса»). Якщо рахунок доходів не вказаний, то проводки, як і раніше, формуються у кореспонденції з рахунком витрат.

Відповідно до постанови правління ПФУ «Про внесення змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України» від 25.10.2011 р. № 32-3 внесено зміни щодо нарахування ЄСВ для інвалідів та співробітників громадських організацій інвалідів.

Відповідно до листа ПФУ від 28.11.2011 р. № 26339/03-20 роботодавці можуть здійснити перерахунок за січень — листопад 2011 року нарахованих сум ЄСВ на суму лікарняних для інвалідів. Результати такого перерахунку відображаються у звіті з ЄСВ за грудень 2011 року.

Реалізовано сервіс з автоматичного заповнення уточнюючого розрахунку за даними інформаційної бази. До форми звіту додані всі необхідні додатки до Декларації, які подаються одночасно з уточнюючим розрахунком. До уточнюючого розрахунку потрапляє інформація з документів «Налоговая накладная», «Приложение 2 к налоговой накладной», «Регистрация входящего налогового документа» («Запись книги приобретения»), в яких установлено прапорець «Включается в уточняющий расчет» і зазначений відповідний період.

Відповідно до цієї постанови реалізована нова форма звіту. Уперше звіт за новою формою подається за грудень 2011 року.

Джерело: 1c.ua

 

Оновлення «Бест Звіт Плюс» та «Бест Звіт Корпорація»

Вийшов кумулятивний пакет оновлення програми «Бест Звіт Плюс» під номером 9.15.000. Він уключає попередні оновлення 9.14.001, 9.14.002 і 9.14.003.

В оновленні з’явилися нові форми звітності до Державної служби статистики і Держказначейства. Також були внесені виправлення до існуючих форм, а саме:

— «F2KM19 — Ф № 2м. Звіт про надходження та використання коштів загального фонду (виправлена перевірка)»;

— «F4_1KM19 — Ф № 4-1м. Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами»;

— «FKOSHT01 — Кошторис»;

— «FKOSHT02 — Кошторис»;

— «FZKSPZ07 — Розшифровка залишків на рахунках балансу по кодах витрат (спец. фонд)»;

— «FDSAZP06 — ДСА. Структура заробітної плати по посадах» та ін.

На прохання користувачів оновлено бюджетний довідник.

Також відбулися зміни у функціоналі програми. У реєстрі виданих та отриманих податкових накладних змінена процедура формування імені XML-файлу (позиції з 26-го по 32-й елемент C_DOC_CNT) філій підприємств для таких документів:

— «Податкова накладна» (J1201004);

— «Дод. 1 до податкової накладної» (J1201104);

— «Дод. 2 до податкової накладної» (J1201204).

При відправці податкової накладної в електронному вигляді для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних і контрагента цей елемент враховує код філії, який зазначений у картці підприємства. Це зроблено для зведення до мінімуму можливості створення однакових імен файлів для підприємств та їх філій, які мають однаковий код ЄДРПОУ. Аналогічні зміни торкнулися і програми «Бест Звіт Корпорація».

Джерело: bestzvit.com.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі