Теми статей
Обрати теми

Як заповнити в «УТП» податкову накладну для реєстрації в Єдиному реєстрі?

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як заповнити в «УТП» податкову накладну для реєстрації в Єдиному реєстрі?

 

Добридень! В «Управлінні торговельним підприємством» у документі «Налоговая накладная», на відміну від «1С:Бухгалтерії 8», після оновлення з’явилися дві опції «Включена в Единый реестр налоговых накладных» та «Подлежит включению в Единый реестр налоговых накладных». Який прапорець потрібно поставити для вивантаження та реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних?

О. Ігнатенко, м. Чугуїв

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

img 1

Як ви знаєте, з 1 січня 2012 року згідно з п. 11 підрозд. 3 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу необхідно реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних усі податкові документи, в яких є підакцизні чи імпортовані на територію України товари, а також документи, сума ПДВ в яких перевищує 10000 грн.

Зверніть увагу: прапорець «Подлежит включению в Единый реестр налоговых накладных» проставляється, якщо документ містить номенклатуру, в якій заповнено код УКТ ЗЕД, або якщо сума ПДВ у документі перевищує 10000 грн. Таким чином, програма звертає увагу користувача на те, що ця податкова накладна підлягає включенню до Єдиного реєстру.

Прапорець «Подлежит включению в Единый реестр налоговых накладных» проставляється у програмі автоматично, але тільки в тих податкових накладних, в яких на закладці «Дополнительно» в реквізиті «Тип причины невыдачи накладной покупателю» стоїть значення «0», тобто в тому випадку, коли податкова накладна видається покупцю. В інших випадках цей прапорець можна встановити вручну.

А от якщо ви вирішили зареєструвати цю податкову накладну в Єдиному реєстрі, то у формі документа потрібно вручну поставити прапорець напроти опції «Включена в Единый реестр налоговых накладных» і тільки після цього вивантажувати документ.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших запитань на адресу bk@id.factor.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі