Теми статей
Обрати теми

Зустрічаємо реліз 1.2.9

Редакція БК
Стаття

Зустрічаємо реліз 1.2.9

 

Вийшов новий реліз «1С:Бухгалтерії 8» — 1.2.9. У ньому з’явилася можливість вибрати групи 5 і 6 єдиного податку, вказати дані головного підприємства при виписуванні податкових накладних покупцю-філії, а також реалізовано зміни щодо проведення індексації. Докладніше про всі зміни читайте далі.

 

Нові групи з єдиного податку

У зв’язку з набуттям чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» від 05.07.2012 р. № 5083-V у програму додано можливість вказівки груп 5 і 6 єдиного податку (рис. 1).

img 1

Група єдиного податку вказується в настройках облікової політики для організацій-платників «Единого налога» та «Единого налога и НДС». Для юридичних осіб має бути вибрана група 4 або 6 єдиного податку; для фізичних осіб — група 1, 2, 3 або 5.

Наразі заповнення Книги доходів виконується однаково як для старих, так і для нових груп.

 

Виписка податкових накладних

У податкових документах, що виписуються покупцю, який є філією платника ПДВ, крім найменування та адреси такої філії, слід указувати найменування та адресу головного підприємства. У реєстрі податкових накладних найменування покупця виводитиметься аналогічно податковим документам.

Для цього потрібно в картці контрагента вказати головне підприємство та встановити прапорець «В налоговых накладных дополнять наименование и адрес данными головного контрагента» (рис. 2).

img 2

 

Індексація

Відображено зміни в порядку розрахунку індексації згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення» від 13.06.2012 р. № 526.

Що стосується новоприйнятих працівників, то для них базовим періодом індексації тепер є місяць, що передує місяцю прийняття на роботу в організацію.

А от при підвищенні заробітної плати місяць такого підвищення вважається базовим періодом для працівника. Якщо сума підвищення заробітної плати менше суми індексації, що нараховується, то різниця становить суму фіксованої індексації. Сума фіксованої індексації нараховується працівнику аж до наступного однократного підвищення заробітної плати більше ніж на суму фіксованої індексації. При цьому підвищення заробітної плати оформляється документом «Кадровое перемещение организаций» з уключеним прапорцем «Индексация заработка с коэффициентом» (рис. 3).

img 3

Документ установлює місяць, в якому проведено документ як базовий період розрахунку індексації.

Документ дозволяє здійснити розрахунок нарахувань таких працівників до підвищення заробітної плати (з урахуванням індексації) та розрахунок нарахувань після підвищення (без урахування індексації). Якщо сума, указана в графі «Доход до» перевищує суму у графі «Доход после» — різниця фіксується як сума фіксованої індексації працівників.

Подальше підвищення заробітної плати оформляється також документом «Кадровое перемещение организаций» з ознакою «Индексация заработка с коэффициентом», і от тут уже якщо:

— сума підвищення перевищує суму індексації з урахуванням фіксованої індексації, — фіксована індексація для працівника скасовується;

— сума підвищення перевищує суму індексації без урахування фіксованої індексації, — фіксована індексація працівника не змінюється;

— сума підвищення менше суми індексації без урахування фіксованої індексації, — фіксована індексація працівника збільшується на суму різниці.

За необхідності суму фіксованої індексації працівника може бути змінено або встановлено самостійно. Крім того, у процесі розрахунку суми індексації працівника при нарахуванні заробітної плати враховується сума фіксованої індексації, що діє для працівника.

Важливо, щоб розрахунок суми фіксованої індексації в документі «Кадровое перемещение организаций» здійснювався до нарахування зарплати за поточний місяць. Якщо розрахунок здійснюється заднім числом, попередньо скасуйте проведення документів «Начисление зарплаты работникам организаций» за цей місяць.

 

Це основні зміни, внесені до «1С:Бухгалтерії 8» релізом 1.2.9. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі