Теми статей
Обрати теми

Нараховуємо премію в «1С:Бухгалтерії 8»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Нараховуємо премію в «1С:Бухгалтерії 8»

 

Шановна редакціє! Підкажіть, як в «1С:Бухгалтерії 8» зробити автоматичним нарахування щомісячної премії. Премію потрібно нараховувати для всіх працівників підприємства у вигляді відсотка від окладу. Наперед завдячую.

Д. Симакова, м. Чугуїв

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

«Навчити» програму розраховувати суму преміальних у відсотках від заробітної плати не складно. Насамперед потрібно створити нове нарахування. Для цього в головному меню програми натискуємо пункт «Операции → План видов расчетов → Основные начисления организаций». У вікні, що відкрилося, натискуємо команду «Действия → Добавить» та створюємо нове нарахування з такими параметрами:

1. «Способ расчета» — вибираємо варіант розрахунку «Процентом».

2. «Категория расчета» — ставимо варіант «Зависимое первого уровня» (рис. 1).

img 1

3. На закладці «Основные» вказуємо для нарахування код ПДФО, рахунок обліку, а також спосіб відображення в бухгалтерському обліку, тобто які проводки має бути сформовано під час нарахування премії.

4. На закладці «База для расчетов» у табличній частині «Базовые расчеты» вказуємо, виходячи з якого нарахування слід обчислювати премію. У нашому випадку це нарахування «Оклад по дням» (рис. 2).

5. У табличній частині «Является базой для» зазначаємо, базою для яких податків є премія (рис. 2).

img 2

Заповнивши всі закладки, зберігаємо документ, натиснувши кнопку «ОК».

Якщо на підприємстві премія виплачуватиметься щомісячно, створюємо документ «Ввод сведений о плановых начислениях работников организаций» (меню «Зарплата → Плановые параметры»).

Верхню табличну частину документа заповнюємо списком працівників (кнопка «Заполнить»), до нижньої табличної частини додаємо працівників із верхнього списку та присвоюємо їм новий вид нарахування «Премия» (рис. 3). У колонці «Действие» має стояти значення «Начать», а в колонці «Период» — дата, з якою слід нараховувати кожному працівнику премію.

img 3

У колонці «Размер» вказуємо, скільки відсотків від заробітної плати повинна становити премія (рис. 3). Проводимо документ.

Із цього місяця в щомісячних нарахуваннях працівників ураховуватиметься премія у відсотках від окладу. На рис. 4 наведено скріншот документа «Начисление заработной платы работникам организации». Як видно, для працівника із заробітною платою 2500 грн. премія, розрахована програмою, склала 500 грн. (2500 х 20 %).

img 4

 

Як бачите, усе доволі просто та не потребуватиме від вас великих трудовитрат. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі