Теми статей
Обрати теми

Не розраховуються дані при нарахуванні зарплати

Редакція БК
Відповідь на запитання

Не розраховуються дані при нарахуванні зарплати

 

Добридень! Я тільки починаю опановувати «1С:Бухгалтерію 8». Підкажіть, чому при заповненні документа «Начисление зарплаты работникам организаций» можуть не розраховуватися дані на закладках утримання податків?

О. Лисова, м. Черкаси

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Є кілька причин, з яких у вас можуть не розраховуватися дані на закладках документа. Розглянемо їх.

Перша причина — розрахунок утримань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) з працівників та нарахувань на фонд оплати праці (ФОП) здійснюється до розрахунку нарахувань. Таким чином, програма не має даних, на які може спиратися при розрахунку. Перевірте, чи розраховано у вас суму нарахувань на закладці «Начисления» (рис. 1). Якщо колонка «Результат» порожня, натисніть на кнопку «Рассчитать», і в такий спосіб ви виконаєте розрахунок нарахувань працівникам.

img 1

Важливо! Щоб результат розрахунків був правильним, не забудьте зазначити кількість фактично відпрацьованих годин для кожного з працівників.

Після того як нарахування обчислено, можна переходити до розрахунку утримань із заробітної плати працівників та нарахувань на ФОП.

Друга причина може полягати в такому: для виду нарахування (закладка «Начисления» колонка «Начисление») у плані видів розрахунків «Начисления организации» не вказано, базою для справляння яких податків є таке нарахування. Перевірити, чи це так, можна таким чином. Зайдіть до плану видів розрахунків «Начисления организации» і відкрийте вид нарахування, з якого не виходить утримати ЄСВ. Перейдіть на закладку «База для расчетов» (рис. 2) і додайте до табличної частини «Является базой для» потрібні податки. Збережіть зміни. Поверніться в документ «Начисление зарплаты работникам организаций» і спробуйте ще раз розрахувати утримання із заробітної плати працівників та нарахування на ФОП. У вас усе має вийти.

img 2

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів на адресу: bk@id.factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі