Теми статей
Обрати теми

Реєстрація податкових накладних в ЄРПН за допомогою «1С-Звит»

Редакція БК
Стаття

Реєстрація податкових накладних в ЄРПН за допомогою «1С-Звит»

 

Сьогодні розповімо про те, як за допомогою прикладних програм «1С:Бухгалтерія 8» та «1С-Звит» можна швидко зареєструвати податкові накладні в ЄРПН, а також перевірити, чи було зареєстровано отриману від постачальника податкову накладну.

Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Як ви вже зрозуміли, «1С-Звит» працює у зв’язці з програмними продуктами фірми «1С», призначеними для ведення обліку на підприємстві. Ми розглянемо, як працює «1С-Звит» у тандемі з «1С:Бухгалтерією 8».

Зайдемо до меню «Отчеты → Регламентированная отчетность». Тут ми побачимо обробки «Выгрузка исходящих налоговых документов в «1С-Звит» і «Проверка регистрации входящих налоговых документов в «1С-Звит». Ці обробки призначені для пакетної обробки або вихідних, або вхідних податкових документів. Тип документів визначається способом запуску обробки.

 

Реєстрація
податкових накладних
у ЄРПН

Запустимо обробку «Выгрузка исходящих налоговых документов в «1С-Звит». Зазначивши в шапці обробки період, за який слід відібрати податкові накладні та організацію, натиснемо на кнопку «Заполнить». Крім того, можна встановити додатковий відбір за контрагентом, відповідальним за складання документа, та іншими параметрами. У результаті табличну частину буде заповнено списком податкових накладних, які ще не зареєстровано в ЄРПН.

Важливо! Обробці піддаються документи з установленим прапорцем «Подлежит включению в Единый реестр налоговых накладных».

Залишилося поставити прапорці напроти тих документів, які слід вивантажити, після чого натиснути на кнопку «Выгрузить налоговые накладные в «1С-Звит» (див. рисунок). У результаті буде автоматично запущено «1С-Звит», в якому потрібно підписати документи електронним цифровим підписом та відправити їх до ДПС.

Після отримання в «1С-Звит» квитанцій від ДПС можна зафіксувати стан реєстрації кожного вивантаженого податкового документа. Для цього необхідно повернутися до вікна «1С». Якщо обробка не закривалася, то достатньо натиснути на кнопку «Проверить состояние регистрации в ЕРНН». Якщо обробку було закрито, то необхідно її повторно відкрити й заповнити список документів. Актуальний статус реєстрації буде отримано з «1С-Звит» автоматично.

Щоб позначити в базі «1С» зареєстровані в ЄРПН документи, достатньо натиснути на кнопку «Синхронизировать состояние регистрации в «1С».

 

Перевірка реєстрації вхідних податкових накладних в ЄРПН

Для формування запиту про стан вхідного податкового документа («Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних») запускаємо обробку «Проверка регистрации входящих налоговых документов в «1С-Звит». Як і в першому випадку, указавши період і організацію, а також додаткові параметри відбору (за необхідності), заповнюємо табличну частину.

Далі позначаємо прапорцями ті документи, які потрібно перевірити, і натискуємо на кнопку «Отправить запрос в ЕРНН через «1С-Звит». Далі у вікні «1С» за допомогою прикладного рішення «1С-Звит» формується та надсилається запит стану реєстрації в ЄРПН вибраних податкових документів.

Коли в «1С-Звит» буде отримано відповідь з ЄРПН, достатньо у вікні обробки натиснути на кнопку «Проверить состояние регистрации в ЕРНН». При цьому статуси реєстрації, дати, суми ПДВ завантажаться до програми. Щоб позначити в базі «1С» зареєстровані в ЄРПН документи, достатньо натиснути на кнопку «Синхронизировать состояние регистрации в «1С».

img 1

 

Усе доволі швидко, легко та зручно, але, на жаль, не безкоштовно… Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі