Теми статей
Обрати теми

Переводимо товар до складу основних засобів

Редакція БК
Відповідь на запитання

Переводимо товар до складу основних засобів

 

Шановна редакціє, опишіть, будь ласка, методику переведення номенклатури, оприбуткованої як товар, до складу основних засобів.

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Розглянемо цю операцію на такому прикладі. У меблевому магазині було прийнято рішення один з офісних диванів (вартістю 3800 грн.) перевести зі складу до адміністративного корпусу.

Нам потрібно виключити диван зі складу товарів та прийняти до обліку вже як основний засіб. Зробити це можна, перенісши вартість товару на об’єкт будівництва. Для цього нам знадобиться документ «Требование-накладная».

Порада Віднесення вартості товару на об’єкт будівництва може стати у пригоді в ситуації, коли до вартості майбутнього основного засобу планується включити ще якісь витрати, наприклад на транспортування або збирання.

Заповнивши шапку документа, у табличній частині «Материалы» вказуємо товар, вартість якого відноситимемо на об’єкт будівництва. Переходимо на закладку «Счета учета затрат». Тут нам потрібно в реквізиті «Счет затрат» вибрати субрахунок 1522 «Виготовлення та модернізація основних засобів».

У колонці «Объект строительства» потрібно вибрати об’єкт будівництва, на який відноситиметься вартість товару (рис. 1), а також указати статтю витрат. Майте на увазі: до статті витрат має бути прикріплена стаття декларації з прибутку, що не враховується при заповненні декларації.

img 1

Порада Назву об’єкта будівництва, за яким акумулюються засоби, зручно ввести таку саму, як і для майбутнього основного засобу. У подальшому це полегшить його пошук.

Провівши документ, ми отримаємо проводки, наведені на рис. 2. Як бачите, вартість товару повністю списано на об’єкт будівництва.

img 2

Прийняти до обліку диван як основний засіб можна за допомогою документа «Ввод в эксплуатацию» з видом операції «Объекты строительства» (рис. 3). Указавши наш об’єкт будівництва в реквізиті «Объект» на закладці «Основные средства» та натиснувши кнопку «Рассчитать суммы», ми побачимо, що суми витрат як у податковому, так і в бухгалтерському обліку розраховуються автоматично.

img 3

Далі в табличній частині вказуємо новий основний засіб та заповнюємо інші закладки документа необхідними відомостями, після чого можна проводити документ.

 

Таким чином, ми за допомогою двох документів програми оформили операцію з переведення товарів до основних засобів. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі