Теми статей
Обрати теми

Чому не прийнята уточнююча податкова декларація з податку на прибуток

Редакція БК
Стаття

Чому не прийнята уточнююча податкова декларація з податку на прибуток

 

img 1Після опрацювання деякої інформації відносно наших партнерів нас викликали до податкової інспекції та запропонували самостійно виправити показники щодо витрат IV кварталу 2011 року. Керівник підприємства погодився з доводами податківців, тому було прийняте рішення про подання податкової декларації з податку на прибуток підприємства за II — IV квартали 2011 року як окремого уточнюючого розрахунку.

Уточнююча декларація з податку на прибуток була сформована в програмі «Податкова звітність» (OPZ) та відправлена до Єдиного центру прийняття звітності. Але нам надійшла Квитанція № 1 такого змісту:

«ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.

При необхідності виправте документ та відправте його знову.

Виявлені помилки: Помилка — період, що уточнюється — 2011 р., IV Квартал; період, за який подається звіт — 2011 р., Рік; — період, що уточнюється, повинен дорівнювати періоду, за який подається звіт.»

Намагаюся сама розібратися, на що мені «натякає» це повідомлення, і щось не дуже розумію, адже податкові декларації з податку на прибуток підприємства у 2011 році подавались за такі три періоди — «ІІ квартал», «ІІ-ІІІ квартали» та «ІІ-ІV квартали». Може підкажете, у чому моя помилка і що мені треба зробити, аби уточнююча декларація була прийнята податковими органами, бо й камеральну перевірку, і перевірку структури заповнений бланк пройшов без проблем. У ньому я відмітила прапорцем період А — «ІІ-ІV квартали».

Відповідає Олександра ВІНЦЕВИЧ, головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Незважаючи на те що в програмі «Податкова звітність» (OPZ) у самому відкритому бланку «Податкова декларації з податку на прибуток підприємства» ви зробили все правильно, поставивши прапорець напроти слів «ІІ-ІV квартали», ви все ж таки допустили, так би мовити, неточність, адже помилкою це назвати важко.

Завдяки тому, що у 2011 році були особливі звітні періоди щодо податку на прибуток («ІІ квартал», «ІІ-ІІІ квартали» та «ІІ-ІV квартали»), податкова декларація з податку на прибуток підприємства за період «ІІ-ІV квартали» 2011 року проходила контроль та приймалась податковими органами лише у разі, коли під час її збереження платник податку вказував період «квартал» (у даному випадку — IV квартал). Упевнені, що ви просто про це забули.

Саме тому за необхідності подання уточнюючої податкової декларації з податку на прибуток підприємства за будь-який із вказаних періодів 2011 року, натиснувши команду«Документ → «Зберегти», у вікні, де задаються параметри збереження звіту, необхідно у полі:

— «Тип періоду» вибрати значення «квартал»;

— «Звітний квартал» — «4», або «3», або «2» (залежно від того, який саме з вказаних вище періодів виправляється).

Зверніть увагу на одну особливість. Незважаючи на те що коли під час відкриття бланка вказаної декларації у вікні «Параметри документа», яке з’являється на екрані, ви одразу налаштували «Тип звітного періоду» — «квартал», вказали, що «Звітний квартал» — «4», а «Звітний рік» — «2011» (у самому бланку також вказали правильні реквізити), у момент збереження цього бланка (у вікні, яке з’являється) все одно треба виконати ті дії, які були описані вище, адже під час збереження цього документа програма автоматично налаштовує лише «Звітний рік» — «2011».

І хай вас не дивує, що у цьому вікні під час його появи є такі показники, як «Тип періоду» — «рік», «Звітний місяць» — «12».

Як тільки ви зміните тип періоду на «квартал», автоматично змінюються слова «Звітний місяць» на слова «Звітний квартал». Залишається лише заповнити поле праворуч цих слів цифрою «4».

Не забудьте у цьому ж вікні встановити «Стан документа» — «Уточнюючий» та «№ уточнюючого документа» — «1».

 

Упевнені, що при такому заповненні уточнюючої податкової декларації з податку на прибуток підприємства за 2011 рік проблем з прийняттям цього бланка податковими органами у вас не виникне.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі