Теми статей
Обрати теми

Новий реліз для «1С:Бухгалтерії 8» (1.2.8)

Редакція БК
Стаття

Новий реліз для «1С:Бухгалтерії 8» (1.2.8)

 

Фірма «1С» випустила чергове оновлення для «1С:Бухгалтерії 8» — це реліз 1.2.8. Основні зміни в релізі пов’язані з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» від 05.07.2012 р. № 5083-V, а саме з додаванням до форми податкової накладної нового обов’язкового реквізиту. Розробники «1С» здивували своєю оперативністю: оновлення вийшло 22 серпня. Адже 21.08.2012 р. ДПСУ тільки опублікувала лист «Про доповнення обов’язкових реквізитів податкової накладної» № 1272/0/71-12/15-3117, в якому зазначалося, що ще три місяці суб’єкти господарської діяльності працюватимуть зі старою формою податкової накладної до внесення до неї офіційних змін. Таким чином, тимчасово форма податкової накладної не змінюється, а оновлення на майбутнє готове. Познайомимося з ним ближче.

Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Зазначення номерів
і дат вмд при постачанні імпортного товару

У зв’язку з прийняттям Закону № 5083 до податкової накладної додано можливість зазначати номер і дату вантажної митної декларації (ВМД). На сьогодні заповнення цього реквізиту реалізовано в ручному режимі. Надалі з унесенням офіційних змін до форми податкової накладної розробники обіцяють автоматизувати визначення реквізитів ВМД.

Для зазначення реквізитів ВМД у податкових документах додано такі довідники:

— «Номера ГТД». У довіднику вказуються номери й дати ВМД усіх товарів, що надходили на підприємство;

— «Номенклатура ГТД» — підпорядкований довіднику «Номенклатура». Тут для кожного товару зазначено номери й дати ГТД, за якими цей товар було ввезено на територію України, а також коди УКТ ЗЕД, зазначені для товарів у цих ВМД.

Довідник «Номенклатура ГТД» може використовуватися також для зазначення коду УКТ ЗЕД підакцизних товарів вітчизняного виробництва. Для таких товарів номер ВМД не заповнюється.

У документах «Налоговая накладная» і «Приложение 2 к Налоговой накладной» для імпортних товарів тепер можна вказувати номери й дати ВМД (рис. 1). Причому заповнювати цю інформацію можна двома способами. Перший — «Выбрать по данным номенклатуры» — відкриває довідник «Номенклатура ГТД», де ви бачите список ВМД, за якими було ввезено саме цей товар. Тут же можна побачити і код УКТ ЗЕД для товару. Другий спосіб — «Произвольный выбор» — код УКТ ЗЕД ви можете проставити з довідника «Классификатор УКТВЭД», а номер і дату ВМД — з довідника «Номера ГТД», у якому ви бачитимете повний список ВМД.

img 1

Незважаючи на наявність нового реквізиту у формі документа, його включення до друкованої форми та xml-файлу регулюється в настройках облікової політики (опція «Выводить наименование товара без указания номера и даты ГТД»).

Якщо прапорець не включено, номер і дата ВМД уключаються в податковій накладній до графи 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця». Якщо включити прапорець, то номер і дата ВМД не виводитимуться у друкованій формі податкової накладної та вивантажуватимуться до ЄРПН. Водночас номер і дату ВМД може бути зазначено в документах інформаційної бази, що дозволить уключити їх до друкованої форми та вивантажити до ЄРПН пізніше, після опублікування роз’яснень ДПСУ.

 

Зазначення реквізитів
вмд за умовчанням

Номер і дата ВМД, а також код УКТ ЗЕД за умовчанням можна задати для номенклатурної картки. Для цього в довідник «Номенклатура» було додано відповідний реквізит, що заповнюється на закладці довідника «По умолчанию». Заповнення значення за умовчанням є доцільним для підакцизних та імпортних товарів.

При заповненні податкових документів («Налоговая накладная», «Приложение 2 к Налоговой накладной») номер і дата ВМД, код УКТ ЗЕД для кожного рядка визначатимуться з номенклатурної картки або характеристики товару. За необхідності ці реквізити податкового документа можна змінити або очистити.

 

Формат дат
у друкованих формах
податкових документів

До настройок облікової політики на закладці «Оформление налоговых документов → Печатные формы» додано опцію «Печатать даты в налоговых документах с разделителями» (рис. 2). Настройка поширюється на дату виникнення податкових зобов’язань і дату ВМД.

img 2

Якщо прапорець уключено, дата виникнення податкових зобов’язань і дата ВМД виводяться до друкованих форм податкових документів у форматі «ДД.ММ.ГГ».

 

Як бачите, зміни у програмі переважно стосуються заповнення реквізитів податкових документів. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі