Теми статей
Обрати теми

Про виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені у 2008 році ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі

Редакція БТ
Роз'яснення

ДОТАЦІЇ СІЛЬГОСПТОВАРОВИРОБНИКАМ:

Держказначейство поновило виплату за поставлені ними у 2008 році
 молоко та м’ясо в живій вазі

 

Роз’яснення Державного казначейства України від 27.03.2008 р., б/н

«Про виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені у 2008 році ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі»

 

У

роз’ясненні, що коментується, Держказначейство пообіцяло розпочати дотаційні виплати сільгосптоваровиробникам за поставлені ними у 2008 році переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі.

Нагадаємо, що з початку поточного року і донедавна такі виплати було призупинено. Причиною такого призупинення Держказначейство називає закінчення терміну дії

Порядку № 805* та Порядку № 271**. Термін дії окремих норм цих порядків раніше було визначено з 01.01.2007 р. до 01.01.2008 р. Після набрання чинності постановою КМУ від 27.02.2008 р. № 122*** (набула чинності 27 лютого 2008 року) їх дію було продовжено до 1 січня (а в окремих випадках — не пізніше 1 березня) року, наступного за роком, в якому ВРУ ратифікує протокол про приєднання України до СОТ, і дотаційні виплати поновилися.

* Порядок нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі, затверджений постановою КМУ від 12.05.99 р. № 805.

** Порядок акумуляції та використання коштів, що нараховуються сільськогосподарськими товаровиробниками — платниками податку на додану вартість щодо операцій з продажу товарів (робіт, послуг) власного виробництва, включаючи продукцію (крім підакцизних товарів), виготовлену на давальницьких умовах із власної сільськогосподарської сировини, затверджений постановою КМУ від 26.02.99 р. № 271.

*** Див. ком «Дотації сільгосптоваровиробникам: Кабмін ужорсточив порядок виплати» // «БТ», 2008, № 11, с. 4.

Але не зовсім зрозуміло, як причетний до механізму дотаційних виплат

Порядок № 271, адже він регулює тільки механізм акумуляції сум сільгоспПДВ, а не їх виплату. Яких же негативних наслідків від несвоєчасних виплат тепер очікувати переробним підприємствам? Справа в тому, що згідно з оновленим Порядком № 805 переробні підприємства в цьому випадку можуть потрапити до розряду порушників. Згідно з абзацом третім п. 7 не перераховані переробними підприємствами на спецрахунки сільгосптоваровиробників суми дотацій у строки, установлені законодавством для сплати ПДВ до бюджету, вважаються такими, що використовуються не за цільовим призначенням, і підлягають стягненню до бюджету.

Сподіваємося, що податкові органи, ураховуючи

роз’яснення Держказначейства, що коментується, займуть лояльну позицію і не каратимуть через кабмінівську затримку постанови № 122 переробні підприємства.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі