Теми статей
Обрати теми

Про складання податкового розрахунку збору за спеціальне водокористування за І квартал 2008 року підприємствами — виробниками напоїв

Редакція БТ
Лист від 02.04.2008 р. № 6548/7/15-0817

Збір за спецводокористування:

як виробникам напоїв відзвітувати за перший квартал

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 02.04.2008 р. № 6548/7/15-0817

«Про складання податкового розрахунку збору за спеціальне водокористування за І квартал 2008 року підприємствами — виробниками напоїв»

 

Для 2008 року нормативи збору за спецводокористування наведено в

додатку 2 до розділу II Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2007 р. № 107-VI (далі — Закон про держбюджет-2008)*. Законом про держбюджет-2008, зокрема, запроваджено додаткові порівняно з чинними раніше нормативи збору за спецводокористування в частині використання поверхневих та підземних вод, що входять до складу напоїв, а саме за використання води:

— поверхневої — 2 грн. за 1 куб. м;

— підземної — 4 грн. за 1 куб. м.

* Див. статтю «Як заповнити розрахунок збору за спецводокористування» // «БТ», 2008, № 4, с. 15 (у ній, зокрема, наведено й нові нормативи збору).

У

листі, що коментується, ДПАУ звернула увагу, що діюча форма Розрахунку збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики** не містить спеціальних рядків для відображення нарахування збору виробниками напоїв та повідомила про зміни, що готуються до форми Розрахунку.

** Затверджено спільним наказом ДПАУ, МФУ, Мінекономіки, Мінекобезпеки від 01.10.99 р. № 231/539/118/219.

Однак зміни — це справа майбутнього, а граничний термін подання

Розрахунку за перший квартал уже наближається (12 травня 2008 року). Тому ДПАУ розповіла, як виробникам напоїв заповнити «не пристосовану» для них форму Розрахунку.

Як випливає з

листа, від таких платників, крім основного Розрахунку, вимагатимуть додатковий Розрахунок за звичайною формою в частині використання води, що входить до складу напоїв. При заповненні додаткового Розрахунку слід ураховувати такі вимоги:

1) у спеціальному полі для службових позначок про вид

Розрахунку біля рядка «Загальний розрахунок» необхідно дописати слово «виробник»;

2) оскільки для виробників напоїв не встановлюються окремо річні ліміти використання водних ресурсів,

дані ряд. 01 додаткового Розрахунку повинні збігатися з даними ряд. 01 основного Розрахунку. При цьому обсяг води, використаної у складі напоїв, обчислюється платником збору самостійно виходячи з установленого річного ліміту, наданого йому для спецводокористування;

3) дані ряд. 06 «Нормативи збору: ...», як випливає із самої форми

Розрахунку, заповнюються в копійках за кубометр. Саме в такій розмірності і встановлено нормативи збору. Усі, за винятком нормативів збору за воду, використану для виробництва напоїв, — вони установлюються у гривнях за кубометр. Тому автори листа підкреслили, що й ці нормативи в додатковому Розрахунку потрібно показувати в копійках, а не у гривнях за кубометр.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі