Теми статей
Обрати теми

Як амортизувати основні фонди при зміні систем оподаткування

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПА у Миколаївській області

 

Як амортизувати основні фонди при зміні систем оподаткування

 

Підприємство, яке знаходиться на загальній системі оподаткування, придбало основні фонди. Пізніше підприємство перейшло на спрощену систему оподаткування, а тепер знову повертається до загальної системи оподаткування. Чи можна й далі нараховувати амортизацію за основними фондами?

 

Під час перебування підприємства на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності податкова амортизація основних фондів не нараховується.

З метою оподаткування

нарахування амортизації при переході на загальну систему оподаткування поновлюється, а балансова вартість основних фондів визначається як залишкова балансова вартість на момент повернення на загальну систему оподаткування за даними бухгалтерського обліку підприємства у разі, якщо витрати на придбання основних фондів було понесено платником податку і ці фонди використовуються в його господарській діяльності.

 

Тетяна ПОЛОНСЬКА, головний державний податковий інспектор відділу МРР та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі