Теми статей
Обрати теми

У платника фіксованого податку не може працювати більше п’яти найманих працівників

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ в м. Житомирі

 

У платника фіксованого податку не може працювати більше п’яти найманих працівників

 

Приватний підприємець — платник фіксованого податку, має п’ятьох найманих працівників. Чи має право суб’єкт підприємницької діяльності на період щорічної відпустки однієї працівниці тимчасово прийняти іншу?

 

Приватний підприємець має право на оподаткування доходів за фіксованим розміром податку

за дотримання відповідних умов, зокрема, якщо кількість осіб, які перебувають з ним у трудових відносинах (включаючи членів його сім’ї, які беруть участь у підприємницькій діяльності), не перевищує п’яти (ст. 14 Декрету КМУ «Про прибутковий податок з громадян» від 26.12.92 р. № 13-92). Причому в заяві на одержання патенту, яка подається платником податку до податкового органу, з-поміж інших відомостей має бути наведено перелік найманих працівників із зазначенням їх ідентифікаційних номерів.

Отже,

якщо приватний підприємець – платник фіксованого податку має п’ятьох найманих осіб (ураховуючи працівника, який перебуває у черговій щорічній відпустці), він не може прийняти на роботу ще одну особу, оскільки це буде порушенням умов, які дозволяють застосувати спосіб оподаткування доходів за фіксованим розміром податку.

 

Тетяна Луцук, начальник відділу МРР та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі