Теми статей
Обрати теми

Про розгляд листа

Редакція БТ
Лист від 10.04.2008 р. № 3107

КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ ЛІЦЕНЗІЙНИХ УМОВ —

роз’яснює Держпідприємництва

 

Лист Державного комітету україни з питань регуляторної політики та підприємництва від 10.04.2008 р. № 3107

«Про розгляд листа»

 

У

листі, що коментується, Держпідприємництва нагадує, що планові перевірки дотримання ліцензіатом ліцензійних умов проводяться не частіше одного разу на рік. Проведення двох і більше планових перевірок ліцензіата на рік є порушенням вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» від 01.06.2000 р. № 1775-III (далі — Закон про ліцензування).

У зв’язку з цим може виникнути запитання: як контролюючі органи можуть виявити повторне порушення ліцензійних умов (що є підставою для анулювання ліцензії), якщо протягом року може проводитися тільки одна планова перевірка? Таке запитання пов’язане з неправильним трактуванням терміна «повторне порушення». У

листі, що коментується, Держпідприємництва роз’яснює, що повторним порушенням ліцензійних умов вважається виявлене органом ліцензування протягом терміну дії ліцензії порушення ліцензіатом ліцензійних умов, яке вже було ним виправлено після винесення розпорядження про усунення попередніх порушень ліцензійних умов.

Зауважимо, що при виявленні органом ліцензування протягом терміну дії ліцензії повторного порушення ним має бути складено акт про повторне порушення ліцензіатом ліцензійних умов. Цей акт відповідно до ст. 21 Закону про ліцензування і буде підставою для анулювання ліцензії. Отримати нову ліцензію на право здійснення цього виду господарської діяльності можна буде в такому разі не раніше ніж через рік з дати прийняття рішення органу ліцензування про анулювання попередньої ліцензії.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі